Χατζηγιάννης: Επιστρέφει στα κέρδη ο Συνεργατισμός

INBusinessNews  26/02/2016 16:48
Χατζηγιάννης: Επιστρέφει στα κέρδη ο Συνεργατισμός

Χατζηγιάννης: Επιστρέφει στα κέρδη ο Συνεργατισμός

INBusinessNews  26/02/2016 16:48

Στην κερδοφορία επιστρέφει ο Συνεργατισμός στο δ΄ τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (ΣΚΤ) Νικόλα Χατζηγιάννη, χαρακτηρίζοντας το δ΄ τρίμηνο του περσινού έτους ως «ένα από τα καλύτερα τρίμηνα που είχε ο συνεργατισμός».

Ενόψει της ανακοίνωσης την ερχόμενη Δευτέρα των οικονομικών αποτελεσμάτων του Συνεργατισμού για το δ΄ τρίμηνο του 2015 και για ολόκληρο έτος, ο κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία του Συνεργατισμού.

«Αναμένουμε ότι το δ΄ τρίμηνο θα είναι ιδιαίτερα θετικό για τον Συνεργατισμό, μετά από την απορρόφηση των επιπρόσθετων προβλέψεων ύψους 470 εκατομμύρια στα αποτελέσματα του 9μηνου και την ανακοίνωση τότε ζημιών ύψους €225 εκ.», επισήμανε.

“Το δ΄ τρίμηνο του 2015 θα είναι σίγουρα κερδοφόρο και θα μειώσει σημαντικά τις ζημιές που ανακοινώθηκαν στα οικονομικά αποτελέσματα του 9μηνου”, σημείωσε.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΣΚΤ τόνισε πως αναμένει σημαντική βελτίωση ακόμη και από τους δείκτες, όπως σημείωσε, “που είχαμε υπόψη μας στο τέλος Νοεμβρίου, όταν λάβαμε την επιπρόσθετη ενίσχυση από το κράτος”.

“Με το κλείσιμο του έτους αυτοί οι δείκτες θα είναι ακόμη πιο ισχυροί από ό,τι υπολογίζαμε γιατί γίνεται πάρα πολύ δουλειά”, πρόσθεσε.

«Δυνατά στο 2016»
Σε σχέση με το μέλλον, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι “ο Συνεργατισμός έχει μια σταθερή κερδοφορία και πολλοί καλούς δείκτες και, εκτός απρόβλεπτων ή αναπάντεχων γεγονότων πέρα του δικού του ελέγχου, θα συνεχιστεί αυτή η πορεία”

“Μπαίνουμε δυνατά στο 2016 και σε αυτό έχει βοηθήσει τα μέγιστα η ακόμη καλύτερη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων”, τόνισε ο ΓΔ της ΣΚΤ, σημειώνοντας ότι οι αναδιαρθρώσεις ανήλθαν στο σημαντικό ποσό του €1,03 δισεκατομμυρίων.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας