Περιορισμένες οι αρμοδιότητες του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου

INBusinessNews  16/02/2016 15:39
Περιορισμένες οι αρμοδιότητες του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου

Περιορισμένες οι αρμοδιότητες του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου

INBusinessNews  16/02/2016 15:39

Στο 87% ανέρχεται το ποσοστό επιτυχίας των διαμεσολαβήσεων του Γραφείου του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, αναφέρει ο Επίτροπος Παύλος Ιωάννου, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη για αλλαγή στο Νόμο, ορισμένες πρόνοιες του οποίου περιορίζουν τον αριθμό των μεσολαβήσεων που το γραφείο του μπορεί να αναθέσει.

 

«Δυστυχώς, ο απόλυτος αριθμός των διαμεσολαβήσεων που μπορούμε να αναθέσουμε είναι περιορισμένος. Κυρίως, εξαιτίας ορισμένων περιοριστικών προνοιών στο σχετικό Νόμο, ο οποίος καθορίζει τις αρμοδιότητές μας. Ήδη γίνονται από ορισμένους οργανωμένους φορείς (π.χ. ΚΕΒΕ και Δανειολήπτες) προσπάθειες τροποποίησης του σχετικού Νόμου», αναφέρει σε δήλωσή του με αφορμή τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Παράλληλα, ο κ. Ιωάννου ζητά την θεσμική συμμετοχή και της Κεντρικής Τράπεζας στις λειτουργικές δαπάνες του θεσμού, προκειμένου να μειωθεί η επιβάρυνση στους φορολογούμενους πολίτες.

Όπως σημειώνει ο Επίτροπος, σήμερα το 40% περίπου του προσωπικού που απασχολείται στο Γραφείο του προέρχεται από το Δημόσιο, ενώ πέραν του 50% της υποδομής που χρησιμοποιείται παρέχεται από το κράτος.

Ευχαριστώντας τον Υπουργό Οικονομικών για τη στήριξη που παρέχει στο θεσμό, ο κ. Ιωάννου σημειώνει πως «το γεγονός αυτό επιβαρύνει τους φορολογούμενους πολίτες και συνεπώς είναι κατά τη γνώμη μας απαραίτητο να καθιερωθεί θεσμική συμμετοχή της Κεντρικής Τράπεζας στις δαπάνες λειτουργίας του θεσμού».

Εξάλλου, ο κ. Ιωάννου ευχαριστεί το ΑΚΕΛ για την επίσκεψη αλλά και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για το θεσμό,

Εξαίρει επίσης τη συνεργασία του γραφείου του με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αποτέλεσμα της οποίας είναι η επικείμενη ψήφιση από τη Βουλή των τροποποιητικών νόμων για τις καταχρηστικές ρήτρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας