Αποκλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις ΕΤΥΚ με ΥΠΟΙΚ και Συνεργατισμό

INBusinessNews  12/02/2016 17:26
Αποκλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις ΕΤΥΚ με ΥΠΟΙΚ και Συνεργατισμό

Αποκλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις ΕΤΥΚ με ΥΠΟΙΚ και Συνεργατισμό

INBusinessNews  12/02/2016 17:26

Συναντήσεις πραγματοποίησε πρόσφατα η ΕΤΥΚ με τον Υπουργό Οικονομικών και με τη Διεύθυνση της ΣΚΤ, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν το Συνεργατισμό.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Οργάνωσης, στις 4 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, με τον οποίο και συζητήθηκαν, ανάμεσα σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και τα θέματα του Συνεργατισμού.

Ως γνωστό η ΕΤΥΚ έχει πέραν του 1/3 του προσωπικού του Συνεργατισμού μέλη, αφού τα επίσημα εγγεγραμμένα μέλη φθάνουν τα 950 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, η Οργάνωση μετέφερε στον Υπουργό τις απόψεις της για τα προβλήματα του Συνεργατισμού, ενημερώνοντάς τον λεπτομερώς για τις θέσεις της αναφορικά με τα εργασιακά θέματα στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

«Κοινή διαπίστωσή μας ήταν πως τα όποια προβλήματα υπάρχουν θα πρέπει να επιλύονται, μέσα από καλόπιστη επικοινωνία και διάλογο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της ΕΤΥΚ και της Διεύθυνσης της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά τις απαιτήσεις της Τρόικας και περιλαμβάνονται στο σχετικό διάταγμα που εκδόθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη συνάντηση η ΕΤΥΚ ενημερώθηκε για τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με την εφαρμογή της νέας δομής του Συνεργατισμού, τη μεταφορά του συνόλου του προσωπικού στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και τον τρόπο που αυτή θα λειτουργήσει σε σχέση με τα υπόλοιπα ΣΠΙ, καθώς και για τις ενέργειες που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη και αφορούν την κεντρικοποίηση των διαφόρων Υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει η ΕΤΥΚ, η συζήτηση/ενημέρωση θα συνεχισθεί σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, ειδικά για το θέμα των κεντρικοποιήσεων, για τις οποίες δεν υπάρχει ακόμα τελική κατάληξη λόγω μελέτης στοιχείων που ζητήθηκαν από τις επί μέρους εταιρείες και η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Γενικά στόχος της Διεύθυνσης, αναφέρεται, είναι οι απαιτούμενες αλλαγές να γίνουν με τον ορθότερο τρόπο και εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις της Οργάνωσης, όσο αφορά τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας