Συνεργατισμός: Ψηλοί στόχοι παρά τα εμπόδια της ΕΤΥΚ

Εκτός πραγματικότητας θεωρεί τη θέση της ΕΤΥΚ για καταβολή –αναδρομικά- της ΑΤΑ περασμένων ετών στον Συνεργατισμό, η διοίκηση του οργανισμού μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε μετά την εξαγγελία 48ωρης απεργίας από τη συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζικών υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση τονίζει: «Η επιλογή της ηγεσίας της ΕΤΥΚ να εξαγγείλει 48ωρη απεργία στην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, την ημέρα που σύσσωμη η Πολιτεία μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων, έδειξε έμπρακτα την στήριξη της στον Συνεργατισμό, μας ξενίζει και μας λυπεί. Το Συνεργατικό Κίνημα βρίσκεται σε ανοδική πορεία και σε συνεχή προσπάθεια επίτευξης των στόχων του, έχοντας αναπτύξει ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο μέτωπο των αναδιαρθρώσεων. Οι φιλόδοξοι στόχοι που έχουν τεθεί θα επιτευχθούν, παρά τα εμπόδια που παρεμβάλλει με τη στάση και τις επιλογές της η ηγεσία της ΕΤΥΚ».

Μάλιστα, η διοίκηση του Συνεργατισμού τονίζει: «Η πρόθεσή μας για κατάληξη σε συμφωνία είναι δεδομένη και ειλικρινής αφού έχουμε ικανοποιήσει όλα τα λογικά αιτήματα των εργαζομένων. Όμως, η επιμονή της ηγεσίας της ΕΤΥΚ για διεκδίκηση προσαυξήσεων και ΑΤΑ αναδρομικά για τα έτη 2014 και 2015, δεν είναι συμβατή με τις πραγματικότητες που σήμερα αντιμετωπίζει η οικονομία και ο τόπος, ούτε και με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί έναντι της κρατικής στήριξης.  Εξάλλου, σε κανένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν έχουν παραχωρηθεί προσαυξήσεις και ΑΤΑ για τα έτη 2014 και 2015».

Καταληκτικά, η ανακοίνωση της διοίκησης του Συνεργατισμού σημειώνει: «Έστω κι αν θεωρούμε ότι η απόφαση της ηγεσίας της ΕΤΥΚ πλήττει τον Συνεργατισμό και τα συμφέροντα των εργαζομένων σε αυτόν, πρόθεση μας είναι όπως η προσπάθεια συνεχιστεί με μοναδικό γνώμονα την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μας. Ο Συνεργατισμός θα παραμείνει προσηλωμένος στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, την διαφύλαξη της επένδυσης του κράτους και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Τα 250 υποκαταστήματα του Συνεργατισμού θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του κοινού».

 

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου