ΕΤΥΚ: Ο Χάρης Γεωργιάδης δεν μας πείθει

Με ανακοίνωση μπήκε στην εβδομάδα η συντεχνία των τραπεζικών υπαλλήλων κατά την οποία Συνεργατισμός και ΕΤΥΚ θα ανοίξουν εκ νέου διάλογο για να καταλήξουν σε συμφωνία για νέα συλλογική σύμβαση. Στην ανακοίνωσή της, η ΕΤΥΚ, καταφέρεται έντονα κατά των χειρισμών του Χάρη Γεωργιάδη και του ρόλου που διαδραματίζει για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, όπως του καταλογίζει η συντεχνία.

Πιο ειδικά αναφέρεται: «Η απεργιακή κινητοποίηση κρίθηκε απολύτως αναγκαία από την Οργάνωσή μας, ως ύστατο μέτρο αντίδρασης, μετά από τον τορπιλισμό, την τελευταία στιγμή, από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί με τη Διοίκηση της Τράπεζας. Δεν μπορεί να μας πείσει ο κ. Υπουργός ότι δεν έχει καμία ανάμιξη στο θέμα, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνουμε δική του παρέμβαση. Τον περασμένο Μάιο, ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας, είχαμε και πάλι, μαζί με τους εκπροσώπους της Τράπεζας, καταλήξει σε συμφωνία για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης».

Παράλληλα, η ΕΤΥΚ τονίζει: «Το Υπουργείο Εργασίας όμως δεν υπέβαλε τη μεσολαβητική του πρόταση, γιατί, όπως μας ανέφεραν, διαφωνούσε ο Υπουργός Οικονομικών. Οι ενέργειες αυτές, αποτελούν στην ουσία καταπάτηση του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων  και  του  θεσμού  των  ελευθέρων  συλλογικών  διαπραγματεύσεων  που ρυθμίζουν εδώ και 50 χρόνια με επιτυχία τις εργασιακές σχέσεις στην Κύπρο».

Εξάλλου, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι: «Το πιο πάνω θέμα δεν αφορά και δεν επηρεάζει μόνο τους εργαζόμενους στην Συνεργατική  Κεντρική  Τράπεζα.  Αφορά όλους  τους  εργαζόμενους  τόσο  στο Συνεργατισμό όσο και στις υπόλοιπες Τράπεζες, αφορά το σύνολο των εργαζομένων του τόπου. Η Οργάνωσή μας ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ τους συναδέλφους της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας για την υποδειγματική τους στάση και την καθολική τήρηση των απεργιακών μέτρων».

Μάλιστα, η ΕΤΥΚ εξηγεί ότι η λήψη απεργιακών μέτρων δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός για την Οργάνωσή αλλά υποχρεώθηκε να προσφύγει σε  αυτά, έχοντας εξαντλήσει  όλα τα άλλα περιθώρια ανοχής και εύχεται ότι τις αμέσως επόμενες μέρες δεν θα αναγκαστεί να τα κλιμακώσει.

«Πάγιος στόχος μας είναι η επίλυση των όποιων διαφορών με διάλογο μέσα στα πλαίσια του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και πριν την έξωθεν  παρέμβαση, είχαμε καταλήξει σε ΣΥΜΦΩΝΙΑ με τη Διοίκηση της Τράπεζας και όλοι γνωρίζουμε ότι οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται» συμπληρώνει η ΕΤΥΚ.

Παράλληλα, η συνδικαλιστική οργάνωση σημειώνει: «Ευχόμαστε, στο αμέσως επόμενο σύντομο διάστημα, όλοι να αντιληφθούν πως μέσα από  την  αμφισβήτηση  των  εργασιακών  θεσμών  και  την  πρόκληση  αχρείαστων εργασιακών  αντιπαραθέσεων  με  ετσιθελικές  αποφάσεις  και  συμπεριφορές,  δεν πρόκειται να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνεργατισμός. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι όποιες τέτοιες επιζήμιες μεθοδεύσεις και μέσα σε κλίμα εργατικής ειρήνης και αλληλοσεβασμού, εργαζόμενοι και Διοίκηση να αφεθούν να  εγκύψουν  στη  διαχείριση  των  σημαντικών  επιχειρησιακών  ζητημά των  για  την σύντομη ανάκαμψη του Συνεργατισμού για το καλό του μετόχου, των πελατών και των εργαζομένων».  

 

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Εξαιρετική δουλειά από Ηρόδοτου, ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθεί η θητεία του
Στο 1% διατηρήθηκε το αντικυκλικό απόθεμα ασφαλείας για τις τράπεζες
Κ. Ηροδότου: Η ανησυχητική πραγματικότητα και η ανάγκη ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
Τράπεζα Κύπρου: Η μετατροπή νομισμάτων στη νέα eFx convert εποχή
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές