Τα NPLs προβληματίζουν τις τράπεζες

Τεχνοκράτες, ειδικοί επί τραπεζικών και ευρύτερα οικονομικών θεμάτων και κορυφαίοι τραπεζίτες από τον κυπριακό χρηματοπιστωτικό κλάδο βρέθηκαν στο τρίτο Cyprus Banking Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Hilton Park στις 3 Δεκεμβρίου. 

Ιδιαίτερο σημείο του συνεδρίου αποτέλεσαν οι παρουσιάσεις επικεφαλής από κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οι οποίοι στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων αλλά και να δεχτούν ερωτήσεις από το κοινό. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στο συνέδριο έκαναν παρουσιάσεις ο Τζον Χούρικαν της Τράπεζας Κύπρου, ο Μπερτ Πάιλς της Ελληνικής Τράπεζας, ο Νικόλας Χατζηγιάννης του Συνεργατισμού, ο Γιώργος Γεωργίου της Alpha Bank, o Χάρης Χαμπάκης της Eurobank και ο Κίριλ Ζιμάριν της RCB Bank. 

Την ανάγκη επανασχεδιασμού των δομών στον τραπεζικό τομέα, της απλοποίησης των διαδικασιών και της ενίσχυσης του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών επεσήμανα όλοι οι τραπεζίτες. Την ίδια ώρα όλοι συμφώνησαν ότι τα NPLs αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση τόσο για τις τράπεζες όσο και για την οικονομία ευρύτερα. 

Η ταυτότητα του συνεδρίου 
Οργάνωση: ΙΜΗ και περιοδικό Gold. Χορηγοί: Cablenet Business, Logicom Solutions, Michael Kyprianou & Co. LLC και PwC Κύπρου. Εταιρικοί Υποστηρικτές: Alpha Bank Cyprus Ltd, Τράπεζα Κύπρου, Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, Eurobank Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, RCB Bank Ltd, USB Bank Plc. Χορηγοί Επικοινωνίας: In Business News, Gold News, Sigmalive και Εκδοτικός Οίκος Δίας. Σε συνεργασία με: Σύνδεσμο Τραπεζών Κύπρου, CITEA και Transparency International. Υποστηρικτής: Unicare Cleaning Services LTD.

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Η μετατροπή νομισμάτων στη νέα eFx convert εποχή
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές