ΕΤΥΚ: Η έξωθεν παρέμβαση τορπίλισε τη συμφωνία

Αφού η 24ωρη απεργία ολοκληρώθηκε η ΕΤΥΚ εξέδωσε νέα ανακοίνωση αναφορικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, την εμπλοκή του Υπουργού Οικονομικών αλλά και τη συμφωνία στην οποία κατέληξε σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Συνεργατισμού.

Στην ανακοίνωση της ΕΤΥΚ αναφέρεται: «Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η εξαγγελθείσα από την Οργάνωσή μας 24ωρη προειδοποιητική απεργία στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και η Γενική Γραμματεία μελετά ήδη τα επόμενα βήματα της, στοχεύοντας πάντα στην επίλυση της διαφοράς».

Την ίδια ώρα σημειώνεται ότι: «Παράλληλα έχουμε πληροφορηθεί το περιεχόμενο των δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών κυρίου Χάρη Γεωργιάδη, με το οποίο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο ναυάγιο της επιτευχθείσας συμφωνίας».

Μάλιστα στη συνέχεια της ανακοίνωσης η ΕΤΥΚ τονίζει: «Υπενθυμίζουμε ότι, οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές, ΕΤΥΚ και Διοίκηση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία κατά τα λεγόμενα του κυρίου Γεωργιάδη έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για χειρισμό του θέματος, μέσα στα πλαίσια των διαδικασιών του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων, σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας, ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ και είχαν μάλιστα επεξεργαστεί μέχρι και την τελευταία λεκτική λεπτομέρεια το ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ και στο παρά πέντε, ενώ ήταν συμφωνημένος ο χρόνος υπογραφής της συμφωνίας, η έξωθεν παρέμβαση, τορπίλισε την υπογραφή της».

«Αυτό δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αφού και στο παρελθόν, ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας, είχαμε και πάλι συμφωνήσει με τους εκπροσώπους της Τράπεζας, αλλά το Υπουργείο Εργασίας δεν υπέβαλε μεσολαβητική πρόταση αφού, όπως μας ενημέρωσαν, διαφωνούσε ο Υπουργός Οικονομικών και φυσικά τορπιλίσθηκε η συμφωνία και αρχίσαμε ξανά από την αρχή» συμπληρώνει η ΕΤΥΚ.

Εξάλλου, σημειώνεται: «Αυτό που δεν κατανοούν κάποιοι είναι το γεγονός, πως δυναμιτίζοντας μια συμφωνία που ελεύθερα διαπραγματεύτηκε η Διεύθυνση της Τράπεζας καθώς και το θετικό κλίμα που αυτή θα δημιουργούσε στις σχέσεις εργαζομένων-Τράπεζας, υποσκάπτουν την αξιοπιστία της Διεύθυνσης που οι ίδιοι διόρισαν, για να χειριστεί τη μεγαλύτερη επένδυση του Κράτους αλλά και τα σοβαρότατα προβλήματα που η επένδυση αυτή αντιμετωπίζει. Αλήθεια που αποσκοπούν τέτοιες αψυχολόγητες ενέργειες;».

Καταληκτικά η ΕΤΥΚ απευθύνεται σε έντονο ύφος προς την ΟΕΒ αναφέροντας: «Θέλουμε όμως με την ευκαιρία αυτή να σχολιάσουμε και τη σχετική ανακοίνωση της ΟΕΒ η οποία καλεί την ΕΤΥΚ να συνεργαστεί με τη Διοίκηση της Τράπεζας για διευθέτηση των εκκρεμοτήτων κατά τρόπο κοινά αποδεκτό. Η ανακοίνωση αυτή της ΟΕΒ είναι εκτός πραγματικότητας και στερείται σοβαρότητας, διότι η ΟΕΒ παρουσιάζεται αδιάβαστη αφού δεν γνωρίζει ότι την περασμένη Δευτέρα η Οργάνωσή μας ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ με τη Διοίκηση της Τράπεζας για το θέμα της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης και όπως θα έπρεπε πολύ καλά να γνωρίζει η ΟΕΒ, οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται και τα όποια ερωτήματα και παραινέσεις της θα πρέπει να στραφούν αλλού και όχι στην Οργάνωσή μας».

 

Δειτε Επισης

ΚΕΔΙΠΕΣ: Κατέβαλε €140 εκατ. προς το Κράτος το α' τρίμηνο-Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση
Τα hedge funds επενδύουν στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης