ΣΚΤ: Προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Παρασκευή

INBusinessNews  03/12/2015 10:48
ΣΚΤ: Προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Παρασκευή

ΣΚΤ: Προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Παρασκευή

INBusinessNews  03/12/2015 10:48

Με έξωθεν παρεμβάσεις τορπιλίστηκε η κατ’ αρχήν συμφωνία με τη ΣΚΤ, υποστηρίζει η ΕΤΥΚ σε εγκύκλιο της κατηγορώντας τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη ότι είναι το πρόσωπο που ευθύνεται. Μάλιστα, η Συντεχνία προειδοποιεί με 24ωρη απεργία την Παρασκευή 4/12.

Όπως αναφέρει η ΕΤΥΚ, "Στη συνάντηση που είχαμε με το νέο Γενικό Διευθυντή της ΣΚΤ κ. Νικόλα Χατζηγιάννη, μέσα σε κλίμα αλληλοκατανόησης και σεβασμού των θέσεων αμφοτέρων των πλευρών, κατέστη δυνατή η προσέγγιση των απόψεων και η κατάληξη σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, που με την εφαρμογή της θα έθετε τέρμα στις μεταξύ μας εκκρεμότητες και θα επανέφερε την ηρεμία στη ΣΚΤ για την επόμενη τριετία, έτσι ώστε, απερίσπαστα να αφεθούν διοίκηση και προσωπικό να επιτελέσουν το δύσκολο έργο που έχουν να αντιμετωπίσουν, για την ανάκαμψη της Τράπεζας και του συνεργατισμού γενικότερα".

Ωστόσο, η συντεχνία αναφέρει ότι "δυστυχώς, ενώ είχαμε καταλήξει σε συμφωνία και είχε συμφωνηθεί το ακριβές κείμενο για υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης, την επομένη και ακριβώς πριν την υπογραφή της, ενημερωθήκαμε από τη Διοίκηση της Τράπεζας ότι αυτή δεν μπορεί να υπογραφεί, αφού ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης φέρει ένσταση".

Μάλιστα, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι "κάποιοι, μέσα από τη γνωστή υπεροψία που τους χαρακτηρίζει εδώ και αρκετό καιρό, αποφάσισαν και πάλι, να βάλουν ψηλά στην ατζέντα τους τα κτυπήματα κάτω από τη μέση, ενάντια στους εργαζόμενους στο χώρο της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και στην Οργάνωση που τους εκπροσωπεί, στοχεύοντας πάντα στην εξυπηρέτηση αφανών συμφερόντων και τήρηση δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει προς τρίτους.

Παράλληλα προειδοποιεί  με σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία αύριο Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015. "Τα περιθώρια ανοχής και κοροϊδίας έχουν πλέον εξαντληθεί και έχουμε υποχρέωση, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, μέσα από τη συνοχή και την πειθαρχία που μας χαρακτηρίζει, να επιδιώξουμε την επίλυση των διαφορών μας με το ύστατο μέτρο της απεργίας".

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας