Αναβάθμιση της RCB από τους Moody's

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε σε αναβάθμιση της αξιολόγησης καταθέσεων της RCB Bank σε B3 από Caa1, αναδεικνύοντας την ως την τράπεζα με την υψηλότερη αξιολόγηση στην Κύπρο. Η σημαντική  αναβάθμιση που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή (20/11), αντικατοπτρίζει την νέα κεφαλαιακή δομή της RCB Bank, την διαφοροποίηση που χαρακτηρίζει τα εισοδήματα της, τη στέρεα κεφαλαιοποίηση της αλλά και το γεγονός ότι η τράπεζα γενικώς δεν επηρεάζεται από Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια.

Σε ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρεται: "Η έκθεση της Moody’s για την αναβάθμιση της αξιολόγησης αναφέρεται επίσης στην ανάπτυξη των εργασιών, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυμένων εργασιών της τράπεζας στην εγχώρια αγορά, αλλά και τη ισχυρή φερεγγυότητα της RCB που αναμένεται από τον οίκο να διατηρηθεί καθότι πηγάζει από υψηλά κεφαλαιακά αποθέματα ασφαλείας και χαμηλό δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων".

Στην έκθεση αξιολόγησης της, η Moody’s σημειώνει ότι τον Ιούνιο του 2015, ο δείκτης κεφαλαίου Tier 1 της τράπεζας ανερχόταν στο 20.95% ενώ τον Δεκέμβριο του 2014, ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων επί του συνόλου των μεικτών χορηγήσεων ήταν στο χαμηλό επίπεδο του 0.64%. Ο οίκος Moody’s σημειώνει επίσης στην έκθεση του ότι ο πιστωτικός κίνδυνος στα χαρτοφυλάκιο δανείων της RCB Bank είναι σχετικά περιορισμένος. Η προοπτική της αξιολόγησης καταθέσεων της RCB Bank παραμένει σύμφωνα με την Moody’s σταθερή.

Σχολιάζοντας την πολυσήμαντη αυτή αναβάθμιση, ο Δρ. Kirill Zimarin, CEO της RCB Bank δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η προσήλωση στις βασικές μας αξίες: την Αξιοπιστία, την Υπευθυνότητα και τον Επαγγελματισμό, αναγνωρίζονται από την τελευταία αξιολόγηση της RCB Bank από τον οίκο Moody’s. Η αξιοσημείωτη αυτή αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τις επίπονες προσπάθειες της RCB Bank στη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών της αλλά και στην υιοθέτηση ενός συνετού τραπεζικού μοντέλου για την ανάπτυξη των εργασιών της, τόσο στην Κύπρο, όσο και διεθνώς.

Η αναβάθμιση θα επιτρέψει στην τράπεζα να προσελκύσει περισσότερους πόρους, επιτρέποντας έτσι την περαιτέρω δανειοδότηση σε Κυπριακές επιχειρήσεις ενώ θα καταστήσει επίσης τα δάνεια πιο προσιτά. Αυτή η εξέλιξη, που αφορά περισσότερες επενδύσεις και δανειοδοτήσεις, θα συμβάλει κατά την άποψη μας στην βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας της Κύπρου».

 

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Η μετατροπή νομισμάτων στη νέα eFx convert εποχή
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές