Η πλούσια Premier League γεννά χρεοκοπημένους παίκτες

Η σημασία της ενεργούς διαχείρισης των επενδύσεων γα την οικονομική επιτυχία στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου ήταν το θέμα της συζήτησης στο συνέδριο «The Exchange» που διοργανώθηκε και στην Κύπρο, από τη βρετανική τράπεζα Barclays η οποία εδώ και χρόνια είναι ο μεγάλος χορηγός της premier League.

Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι επενδύσεων της Barclays, Χενκ Ποτς και Νικ Γκόρντον μαζί με τον πρώην ποδοσφαιριστή και πρόεδρο της Sunderland, Νίαλ Κουίν και τον πρώην εκτελεστικό πρόεδρο της Southampton, Νίκολα Κορτέζ και τον γνωστό παρουσιαστή του Sky Sports, Εντ Τσάμπερλεϊν ως συντονιστή, αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τη διαχείριση επενδύσεων. Είναι αποδεχτό ότι στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου αποτελεί ολοένα και μεγαλύτερη πρόκληση να μετατραπεί η επιτυχία σε μακροπρόθεσμη ευημερία.

Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ποτέ τόσα λεφτά στο ποδόσφαιρο, πολλά σωματεία και ποδοσφαιριστές που ήταν επιτυχημένοι στον αγωνιστικό χώρο είναι πολύ λιγότερο επιτυχείς στη διαχείριση των χρημάτων τους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τρεις στους πέντε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Premier League, καταλήγουν χρεοκοπημένοι λόγω κακής ή μηδενικής διαχείρισης του πλούτου που εξασφαλίζουν από το ποδόσφαιρο.

Πάντως, όλοι στο πάνελ συμφώνησαν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για έξυπνες επιχειρηματικές και επενδυτικές στρατηγικές στον χώρο του ποδοσφαίρου, μέσα από τις οποίες να δημιουργηθούν θετικές συνθήκες και οικονομικά δεδομένα για όλους τους εμπλεκόμενους με τη μεγάλη βιομηχανία της μπάλας.

 

 

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου