Επιτάχυνση του ρυθμού αναδιαρθρώσεων ζητά η Κυβέρνηση

Το μήνυμα ότι οι τράπεζες θα πρέπει να επιταχύνουν ακόμη περισσότερο τις αναδιαρθρώσεις των μη εξυπηρετουμένων δανείων (ΜΕΔ) αναμένεται να μεταφέρει στους τραπεζίτες την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, της Ελληνικής Τράπεζας και του Συνεργατισμού. Η συνάντηση πραγματοποιείται μία μέρα μετά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, όπου αναφέρθηκε ότι ο ρυθμός των αναδιαρθρώσεων έχει επιταχυνθεί.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΚΤΚ, τα ΜΕΔ ανήλθαν στις 31 Αυγούστου στα €27,38 δισεκατομμύρια, με τις αναδιαρθρώσεις να φτάνουν σχεδόν τα €14 δισ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή, στη συνάντηση με τους τραπεζίτες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να αναγνωρίσει μεν πως έχουν αυξηθεί οι αναδιαρθρώσεις, αλλά θα στείλει το μήνυμα ότι πρέπει να επιταχυνθεί περαιτέρω ο ρυθμός.

«Θα τους τονίσει ότι θα πρέπει να τοποθετήσουν περισσότερο κόσμο (στις μονάδες αναδιαρθρώσεων) και την ίδια ώρα να επικεντρωθούν στους μεγάλους δανειολήπτες», δήλωσε η ίδια πηγή, η οποία διευκρίνισε πως ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να θέσει θέμα κουρέματος των δανείων.

Σύμφωνα με την ΚΤΚ, τα επιχειρηματικά ΜΕΔ ανέρχονταν στις 31 Αυγούστου στα €13,8 δισ, εκ των οποίων τα €9,21 δισ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τα ΜΕΔ μεγάλων επιχειρήσεων να ανέρχονται σε €4,64 δισ. Την ίδια περίοδο τα συνολικά δάνεια προς νοικοκυριά (στεγαστικά και καταναλωτικά) ανέρχονταν σε €12,73 δισ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»