Το Συνεργατισμό έβαλε τώρα στο μάτι η ΕΤΥΚ

Τη διοίκηση του Συνεργατισμού ότι «ασχολείται με παιγνίδια εξουσίας και την εμπέδωση της ''σύγχρονης'' κουλτούρας του κομματικού ρουσφετιού», κατηγορεί η ΕΤΥΚ. Σύμφωνα ανακοίνωση προς το προσωπικό–μέλη της αναφέρει ότι «φαίνεται, δυστυχώς, ότι εδώ και αρκετό καιρό, αντί η Διοίκηση του Συνεργατισμού να είναι επικεντρωμένη στη συστηματική και διαρκή προσπάθεια διαχείρισης των σημαντικών επιχειρησιακών ζητημάτων, προκειμένου ο Συνεργατισμός να επουλώσει τις πληγές που δημιούργησαν τα λάθη του παρελθόντος και να ανακάμψει, ασχολείται με παιγνίδια εξουσίας και την εμπέδωση της «σύγχρονης» κουλτούρας του κομματικού ρουσφετιού». 

Προσθέτει ότι «ο τρόπος φυγής του προηγούμενου Γενικού Διευθυντή και η διαδικασία του διορισμού του αντικαταστάτη του, η τετράμηνη «ομίχλη» που καλύπτει την έγκρισή του από τις εποπτικές αρχές και οι παύσεις επιτρόπων, είναι μερικά από τα πρόσφατα γεγονότα που δυστυχώς αμαυρώνουν την εικόνα του Συνεργατισμού και δημιουργούν ερωτηματικά, ανησυχίες και προβληματισμούς. Οι δεκάδες προσλήψεις με υψηλές απολαβές που υπάγονται σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αποδεικνύουν την έλλειψη σοβαρής Διοίκησης». 

 Η συντεχνία κρούει, όπως λέει, «τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση, καθώς, εάν δεν αναστραφεί η πορεία αυτή, εκτός του ότι για ακόμα μια φορά και χωρίς να φέρουν ευθύνη, θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, θύματα μιας αρνητικής πορείας του Συνεργατισμού θα είναι και πάλι ολόκληρη η οικονομία, η κοινωνία και ο τόπος γενικότερα. Πρέπει, επιτέλους, η Διοίκηση του Συνεργατισμού να επικεντρωθεί στην αποστολή της, που δεν είναι άλλη από τη διαχείριση των προβλημάτων που το κίνημα αντιμετωπίζει, για το καλό του προσωπικού, των πελατών και του τόπου γενικότερα. Τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής όσον αφορά στον τρόπο διοίκησης, τις προτεραιότητες και τις επιδιώξεις, κάθε άλλο παρά πρέπει να μας εφησυχάζουν», συνεχίζει.  

 Η ΕΤΥΚ καλεί «έστω και την υστάτη, να αντιληφθούν επιτέλους πως το μέλλον του Συνεργατικού Κινήματος και της κυπριακής κοινωνίας δεν είναι ούτε παιχνίδι πολιτικής αλλά ούτε και πεδίο ρουσφετιού και κομματικών ανταλλαγμάτων».   Η συντεχνία υποστηρίζει ότι «οι δεκάδες προσλήψεις με υψηλές απολαβές που υπάγονται σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αποδεικνύουν την έλλειψη σοβαρής διοίκησης. Η προκλητική στάση τής διορισμένης από τον υπουργό Οικονομικών διοίκησης του Συνεργατισμού, έναντι του προσωπικού της, είναι επίσης ενδεικτική μιας ευρύτερης, ανεξήγητα επιζήμιας, προσέγγισης και κουλτούρας», καταλήγει.  

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Σε εξέλιξη η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας