Χ. Γεωργιάδης: Για σκοπούς ανανέωσης η παύση μελών Σ.Κ.Τ.

Συνήθης πρακτική ανανέωσης συμβουλίων χρηματοοικονομικών οργανισμών αποτελεί η παύση δύο μελών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (Σ.Κ.Τ.) σύμφωνα με τον Υπουργός Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο Υπουργός Οικονομικών έπαυσε δύο μέλη της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (Σ.Κ.Τ.) Γιώργο Στροβολίδη και Δημήτρη Θεοδότου και ταυτόχρονα παραιτήθηκε ο Αθανάσιος Σταύρου.

Ερωτηθείς αν η παύση δύο μελών της Επιτροπείας της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας είναι μήνυμα δυσαρέσκειας της Κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης είπε «όχι, και ούτε καν θα χρησιμοποιούσα τη λέξη ‘παύθηκαν’. «Είμαστε ικανοποιημένοι με τη συλλογική πρόοδο της Συνεργατικής Τράπεζας. Έχουν γίνει άλματα τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, είναι και στις ευθύνες και στα δικαιώματα της Κυβέρνησης ως μετόχου, να αξιολογεί τις επιδόσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και να προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε μια ανανέωση του», σημείωσε.

Όπως ανάφερε ο κ. Γεωργιάδης με τη συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη των καθηκόντων από το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρήθηκε πως θα μπορούσε να γίνει μια μερική ανανέωση στη σύνθεση του, όπως εξάλλου συμβαίνει σε όλους τους ανάλογους χρηματοπιστωτικού οργανισμούς 

«Συνεπώς δεν τίθεται κάποιο ζήτημα είτε δυσαρέσκειας είτε προβλήματος ούτε όμως σημαίνει πως ένα Διοικητικό Συμβούλιο ή μέλος του θα υπηρετεί επ’ αόριστον. Στα πλαίσια της συνεχούς ανανέωσης και της διαρκούς διαδικασίας αξιολόγησης της λειτουργίας κρίθηκε σκόπιμο πως πρέπει να υπάρξει μια μερική ανανέωση και θα ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία ορισμού νέων μελών η οποία, εκτός από την πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνει έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα και επικύρωση από τη Βουλή», κατέληξε ο Υπουργός Οικονομικών.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»