Στάση εργασίας εξήγγειλε η ΕΤΥΚ στην Ελληνική Τράπεζα

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά η ΕΤΥΚ προκειμένου με τα δικά της μέσα να πιέσει την ηγεσία της Ελληνικής Τράπεζας στον υπό τον εξέλιξη διάλογο για τα εργασιακά θέματα που απασχολούν και τις δύο μεριές.

Οι οργάνωση εξήγγειλε ότι για να προστατεύσει τα συμφέροντα των μελών της θα προχωρήσει σε δίωρη στάση εργασίας από τις 12.30-14.30 την ερχόμενη Πέμπτη 15/10. Πηγές από την Ελληνική Τράπεζα κάνουν λόγο για την αιφνιδιαστική απόφαση της συντεχνίας να προχωρήσει σε απεργίες.

Η ανακοίνωση της ΕΤΥΚ αναφέρει ότι "είναι υποχρέωσή μας να αντισταθούμε στην ξεκάθαρη προσπάθεια για καταστρατήγηση των συμφωνιών και των εργασιακών θεσμών. Είναι υποχρέωσή μας να υποδείξουμε στη Διοίκηση,
ότι οφείλει να σέβεται τους θεσμούς, τις συμφωνίες και ότι για το καλό της ίδιας της Τράπεζας οφείλει να αποκαταστήσει, με πράξεις πλέον, την εργασιακή ηρεμία και να επικεντρωθεί στην επίλυση των, καίριων για την επιβίωση και τη θετική της πορεία, επιχειρησιακών ζητημάτων (π.χ. μη εξυπηρετούμενα δάνεια)". 

Να σημειωθεί ότι εδώ και δύο βδομάδες διεξάγεται διάλογος από τις δύο πλευρές για τα θέματα που απασχολούν την Ελληνική όπως η πρόσληψη ατόμων από την αγορά, το ωράριο λειτουργίας των υποκαταστημάτων και τα δάνεια προσωπικού.

Όπως έγραψε παλαιότερα το InBusinessNews, τα αγκάθια στις σχέσεις ΕΤΥΚ και διοίκησης της Τράπεζας είναι η πρόσληψη ατόμων από την αγορά. Η ΕΤΥΚ θεωρεί ότι αυτό καταστρατηγεί την υφιστάμενη εργασιακή σύμβαση, ενώ η διοίκηση της Ελληνικής πιστεύει ότι είναι δικαίωμα της Τράπεζας στηριζόμενη στη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας. Την ίδα ώρα, η ΕΤΥΚ και η ηγεσία της Τράπεζας κάνουν διαφορετική ανάγνωση της γνωμάτευσης.

Δείτε επίσηςΕλληνική: Διάλογος για εργασιακά, ωράριο και νέο προσωπικό

 

Δειτε Επισης

Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)