Στην τελική ευθεία για λειτουργία η Ancoria Bank

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Ancoria Bank και ετοιμάζεται πυρετωδώς για την έναρξη των εργασιών της κατά το τέλος του 2015. Μάλιστα, η τράπεζα άρχισε ήδη να λειτουργεί σε πιλοτική βάση, έτσι ώστε να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των συστημάτων και διαδικασιών της.

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews η Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια της Ancoria Bank, Ευγενία Χριστοδούλου, η στελέχωση της τράπεζας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών της αλλά και στις υποχρεώσεις της έναντι των ρυθμιστικών αρχών,  «Η τράπεζα στελεχώθηκε με 60 άτομα και η ομάδα μας αποτελείται τόσο από έμπειρα τραπεζικά στελέχη, όσο και από άνεργους νέους πτυχιούχους».

Η Ancoria Bank θα λειτουργήσει δύο καταστήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το κατάστημα της στη Λευκωσία βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου της εταιρείας K. Athienitis στη Λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη και στη Λεμεσό στο ισόγειο του κτιρίου Paris Business Centre. 

Yπηρεσίες
Η νέα τράπεζα θα παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες με έμφαση στους τομείς των ιδιωτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο. «Πρόθεση μας είναι να ξεκινήσουμε με ένα μικρό αριθμό πελατών που θα περιλαμβάνει τόσο μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και ιδιώτες πελάτες», σημείωσε η κ. Χριστοδούλου. «Η Ancoria Bank θα μπορεί να παρέχει όλο το φάσμα των βασικών τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών. Στους ιδιώτες πελάτες μας θα μπορούμε να παρέχουμε, μεταξύ άλλων, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δάνεια για την αγορά ή ανέγερση επαγγελματικής στέγης».

Η αίτηση για άδεια για τραπεζικές εργασίες υποβλήθηκε στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου τον Οκτώβριο του 2013. Μερικά από τα κριτήρια που εξετάστηκαν από την Κεντρική Τράπεζα αφορούν τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και την εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών και κατευθυντήριων γραμμών που καλύπτουν τη διεξαγωγή τραπεζικών εργασιών.

Μέτοχοι της Ancoria Bank  είναι, κατά πλειοψηφία, το Sievert Larsson Scholarship Foundation και η Ancoria Insurance Public Ltd, εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα ασφαλειών ζωής και είναι εγγεγραμμένη και εδρεύει στην Κύπρο από το 1987, όπως επίσης και αριθμός Κυπρίων ιδιωτών.

Στις αρχές Ιανουαρίου 2015, o κ. Ιωάννης Λοΐζου διορίστηκε Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της νεοσύστατης Ancoria Bank. 

 

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση