Ανοίγουν προσφορές για την πρώην Λαϊκή

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες για αποξένωση εργασιών και άλλων assets που κατέχει η πρώην Λαϊκή Τράπεζα ή η Laiki Legacy, όπως ονομάζεται η σημερινή νομική οντότητα που χειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία που απέμειναν στην τράπεζα.

Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι ο διαχειριστής της Laiki L egacy, Κρις Παύλου, έπειτα από πολύμηνες προπαρασκευαστικές διαδικασίες είναι έτοιμος να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για να εξασφαλίσει έμπρακτα το ενδιαφέρον που ήδη υπάρχει από δυνητικούς επενδυτές.

Την ίδια ώρα το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από τον διαχειριστή της Laiki Legacy υπαγορεύει εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων εντός του 2016, ενώ θεωρείται πως ήδη έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες πώλησης εργασιών και assets.

Παράλληλα, έχει τεθεί συγκεκριμένη τιμή στόχος για το σύνολο των εργασιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων που τίθενται προς πώληση, τιμή η οποία έχει προκύψει από due diligence που έχει πραγματοποιήσει η Laiki Legacy σε συνεργασία με διεθνείς οίκους υπηρεσιών.

Η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της IBG με την οποία η Laiki Legacy συνεργάζεται για τις διαδικασίες πώλησης περιουσιακών στοιχείων.

Η εταιρεία, στην οποία είναι μεγαλομέτοχος η πρώην Λαϊκή, έχει αναλάβει τη μεγάλη διαδικασία πώλησης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας τα οποία αφορούν κυρίως εργασίες στο εξωτερικό (Ρωσία, Ουκρανία, Σερβία, Μάλτα και Ελλάδα, στην οποία δραστηριοποιείται η IBG που ανήκει κατά 99% στην πρώην Λαϊκή).

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου