Οργανική αναδιάρθρωση στην ΚΤΚ

Την πρόταση του οίκου Roland Berger Gmbh για την οργανική αναδιάρθρωση των Τμημάτων της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) στη βάση τεσσάρων Διευθύνσεων, υιοθέτησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Η μελέτη του οίκου, η οποία διαβλέπει ότι ο κύριος όγκος της αναδιοργάνωσης θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016, θα αποτελέσει για την ΚΤΚ το υπόβαθρο για να προβεί στις αναγκαίες αλλαγές στην οργανική της δομή και για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων της, προκειμένου να εκπληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το θεσμικό της ρόλο και τις αρμοδιότητές της.

Σε σημερινή ανακοίνωση η ΚΤΚ αναφέρει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας κατά τη συνεδρία του στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 εξέτασε την τελική έκθεση που υπέβαλε ο συμβουλευτικός οίκος Roland Berger Gmbh στα πλαίσια της μελέτης που εκπόνησε για την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της ΚΤΚ.

Η μελέτη κάλυψε τέσσερις πρωταρχικής σημασίας άξονες: την οργανική δομή, τις εσωτερικές διαδικασίες και τυποποιημένες πρακτικές, τα θέματα ανθρώπινου δυναμικού, και τα ζητήματα διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ΚΤΚ, στη μελέτη παρατίθενται, μεταξύ άλλων, τα σημεία υπεροχής της ΚΤΚ αλλά και οι δραστηριότητες, πρακτικές, διαδικασίες και θεσμικές παράμετροι που χρήζουν αναθεώρησης. Επίσης, καταγράφονται απόψεις του προσωπικού, καθώς και άλλων φορέων που συνεργάζονται με την ΚΤΚ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤΚ υιοθέτησε την πρόταση του οίκου για την οργανική αναδιάρθρωση των Τμημάτων της ΚΤΚ στη βάση τεσσάρων Διευθύνσεων που είναι η Διεύθυνση Τραπεζικής Εποπτείας, η Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Διεύθυνση Τραπεζικών Εργασιών και η Διεύθυνση Διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)