Εκποιήσεις και από τον Συνεργατισμό

Έχοντας ως εργαλείο το νέο νόμο για τις εκποιήσεις ο Συνεργατισμός επιχειρεί να κλείσει –σε πρώτη φάση- παλιές υποθέσεις, οι οποίες αν και έχουν τελεσιδικίσει δεν πήραν τον δρόμο της ολοκλήρωσης.

Πληροφορίες του InBusinessNews αναφέρουν ότι ο Συνεργατισμό ετοιμάζει συνολικά 300 επιστολές ενημέρωσης προς δανειολήπτες και εγγυητές για την πρόθεσή του ν προχωρήσει σε εκποίηση ακινήτων, τα οποία μπήκαν ως εξασφαλίσεις έναντι δανείων τα οποία δεν αποπληρώθηκαν.

Η συνολική αξία των ακινήτων που τίθενται προς εκποίηση ανέρχεται στα 75 εκατ. ευρώ, ενώ οι περιπτώσεις δεν αφορούν πρώτη κατοικία ούτε δανειολήπτες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή βρίσκονται σε δυσμενή, οικονομική κατάσταση λόγω προβλημάτων υγείας.

Τα ακίνητα στην πλειοψηφία τους είναι τεμάχια γης που αξιοποιήθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους ως εγγύηση για δάνεια που αφορούν επιχειρήσεις, για αγορά εξοχικών ή για επενδύσεις σε ακίνητα.

Πηγές από την Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα επισημαίνουν ότι δεν είναι σκοπός του Συνεργατισμού να «κυνηγήσει» τους μικρούς δανειολήπτες ή να προχωρήσει σε εκποιήσεις νοικοκυριών, αλλά αντίθετα να δώσει δύο βασικά μηνύματα. Αφενός ότι κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες προς το συμφέρον του Συνεργατισμού, επομένως και των καταθετών του και αφετέρου ότι τερματίζονται τακτικές του παρελθόντος οι οποίες ουσιαστικά προστάτευαν ασυνεπείς δανειολήπτες.

Σημειώνεται ότι ο Συνεργατισμός επιδιώκει να κινηθεί άμεσα και με γοργούς ρυθμούς, λόγω του γεγονότος ότι οι διαδικασίες για τις εκποιήσεις είναι σύνθετες και χρονοβόρες.  

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας