Έτοιμη για τους πελάτες της Barclays η BOCY

Εκατοντάδες Βρετανοί, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο αναγκάζονται να αλλάξουν τραπεζική στέγη, μετά από την απόφαση της Barclays να κλείσει αρκετούς καταθετικούς λογαριασμούς πελατών της μέχρι το Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο μέτρων απλούστευσης της λειτουργίας της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με προ ημερών δημοσίευμα της οικονομικής ιστοσελίδας This Is Money, της εφημερίδας Daily Mail, η τράπεζα έχει ήδη ενημερώσει με επιστολές τους πελάτες της που επηρεάζονται από την απόφαση.

Συγκεκριμένα, θα κλείσουν οι λογαριασμοί που περιέχουν καταθέσεις λιγότερες των 100.000 λιρών. Η προθεσμία που φέρεται να έχει δοθεί είναι η 11η Σεπτεμβρίου.Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως ανάλογες επιστολές θα λάβουν σύντομα και οι Βρετανοί πελάτες της τράπεζας που ζουν στην Ελλάδα.

Πελάτες της Barclays που κινδυνεύουν να δουν τον λογαριασμό τους να κλείνει εκφράζουν τον φόβο ότι δε θα μπορέσουν να ανοίξουν άλλον τραπεζικό λογαριασμό στη Βρετανία, καθώς πολλοί δεν έχουν πια βρετανική διεύθυνση κατοικίας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να ανοίξει κανείς λογαριασμό σε βρετανική τράπεζα.

Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο για τους δικαιούχους σύνταξης από τη Βρετανία, καθώς πρέπει να έχουν βρετανικό τραπεζικό λογαριασμό για την καταβολή των χρημάτων.

Της εξέλιξης αυτής, ακολούθησε δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, σύμφωνα με το οποίο, η Τράπεζα Κύπρου θα μπορούσε να αποτελέσει την εναλλακτική επιλογή όλων αυτών των καταθετών, οι οποίοι θα δουν τους λογαριασμούς τους να κλείνουν.

Στο δημοσίευμα, φιλοξενούνται δηλώσεις του διατελόνοτος Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου Ηνωμένου Βασιλείου, Σωτήρη Αντωνιάδη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στην Κύπρο ζουν σήμερα περίπου 60.000 Βρετανοί και στις δυο πλευρές του νησιού.

«Περίπου 10 – 12 χιλιάδες εξ αυτών είναι συνταξιούχοι. Πλέον σε αυτούς θα μπορούν να καταβάλλονται οι συντάξεις τους απευθείας στους λογαριασμούς τους σε κυπριακή τράπεζα» συμπλήρωσε ο κ. Αντωνιάδης, εφόσον επιλέξουν την Τράπεζα Κύπρου.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η Τράπεζα Κύπρου έχει αποσυρθεί από τις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ωστόσο διατηρεί ακόμα παρουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο, το μοναδικό τμήμα της εκτός Κύπρου.

Δειτε Επισης

Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση