Μειώσεις επιτοκίων έφερε ο Μάιος

Μειώσεις σημειώθηκαν στα καταθετικά αλλά και τα περισσότερα δανειστικά επιτόκια το Μάιο με εξαίρεση τα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ., σύμφωνα με στοιχεία για το Μάιο που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της για τις κυριότερες εξελίξεις των νέων συμβάσεων δανείων και καταθέσεων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης, «το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά μειώθηκε στο 1,65% σε σύγκριση με 1,75% τον προηγούμενο μήνα».

«Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες κατέγραψε επίσης μείωση υποχωρώντας στο 1,63% σε σύγκριση με 1,72% τον προηγούμενο μήνα», προστίθεται.

Σε ό,τι αφορά τα επιτόκια δανείων, «το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια υποχώρησε στο 4,27% σε σύγκριση με 4,84% τον προηγούμενο μήνα».

«Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας μειώθηκε στο 3,46% σε σύγκριση με 3,68% τον προηγούμενο μήνα», σημειώνεται.

Συμπληρώνεται ότι και «το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. κατέγραψε μείωση πέφτοντας στο 5,09% σε σύγκριση με 5,40% τον προηγούμενο μήνα».

Αντίθετα, αναφέρεται, «το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. αυξήθηκε στο 4,31% σε σύγκριση με 3,80% τον προηγούμενο μήνα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Ξεκαθαρίζει και δίνει το στίγμα πορείας της ΕΚΤ για τα επιτόκια η Λαγκάρντ-Καμία προδέσμευση