Κορυφαίοι Διαχειριστές Κεφαλαίων σε εκδήλωση της Eurobank Κύπρου

Παρουσιάσεις κορυφαίων Διαχειριστών Κεφαλαίων για τις ευκαιρίες και τους κινδύνους στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεσμικοί επενδυτές πελάτες της Eurobank Κύπρου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τράπεζα την Τετάρτη 24 Ιουνίου στην Λευκωσία. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες που προσφέρει η Ανοικτή Αρχιτεκτονική (Open Architecture) στην πλατφόρμα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων στους πελάτες Wealth Management.

Συγκεκριμένα παρουσιάσεις έγιναν από την Eurobank Asset Management και από τους διεθνείς οίκους (αλφαβητικά):

•    BNP Paribas
•    Franklin Templeton
•    Pictet
•    Pioneer

Ανώτερα εξειδικευμένα στελέχη των παραπάνω επενδυτικών οίκων που συνεργάζονται με τον όμιλο Eurobank για πολλά χρόνια ανέπτυξαν τις εκτιμήσεις τους για τη διεθνή οικονομική συγκυρία, τους επενδυτικούς κινδύνους από την παρατεταμένη περίοδο χαμηλών αποδόσεων στις αναπτυγμένες αγορές και τις συνέπειες στα επενδυτικά κεφάλαια των επενδυτών. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, αναφέρθηκαν στη σημασία της συνεχούς παρακολούθησης των δεδομένων, των ευκαιριών και των κινδύνων που κρύβουν οι αγορές έτσι ώστε να γίνονται κατά το δυνατόν καλύτερες διεθνείς επενδυτικές τοποθετήσεις. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν και ερωτήσεις στα στελέχη των επενδυτικών οίκων.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μιχάλης Λούης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Κύπρου, ενώ συντονιστής ήταν ο Ανδρέας Πέτσας, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Eurobank Κύπρου.

H κα Σόφη Δημοπούλου, της BNP Paribas παρουσίασε το θέμα “Benefits of multi assets income generation: Get your investments to work harder” και αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα των χαρτοφυλακίων πολλαπλών επενδυτικών κατηγοριών για την ενίσχυση του επενδυτικού εισοδήματος.

Ο Γιώργος Λεντζάκης, Head of Funds of Funds της Eurobank Asset Management, ανέπτυξε το θέμα “A dynamic process in a low yielding world” όπου αναφέρθηκε στο διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από χαμηλή ανάπτυξη, χαμηλό πληθωρισμό και χαμηλά επιτόκια. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, οι διαχειριστές της Eurobank βασίζονται σε ένα μοντέλο επιλογής αμοιβαίων κεφαλαίων για την διάρθρωση ποιοτικών χαρτοφυλακίων.

Ο Dylan Ball, Executive Vice President, Portfolio Manager for the Templeton Global Equity Group στην παρουσίασή του με θέμα “Global Equities: Achieving outperformance from volatility” αναφέρθηκε στις παγκόσμιες μετοχικές αγορές και παρέθεσε ενδιαφέροντα στοιχεία για τις ιστορικές τους αποδόσεις, την μεταβλητότητα και τις αποτιμήσεις στις αγορές αυτές. Μέσα από λεπτομερή ανάλυση των στοιχείων αυτών, επιλέγονται συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές που προσφέρουν πλεονεκτήματα και υπερ-αποδόσεις έναντι άλλων περιοχών.   

Ο Jesper Pedersen, Head of Client Portfolio Management, Senior Vice President της Pioneer Investment στην παρουσίασή του με θέμα “Income generation in a low yield environment” ανέλυσε πως οι επενδυτές μπορούν να βρουν πηγές απόδοσης από μη παραδοσιακές επενδυτικές κατηγορίες όπως οι εναλλακτικές επενδύσεις.
Ο κ. Antonio Poggialini, Sales Director από την Pictet Asset Management, παρουσίασε το θέμα “A smart way to invest in Global equity” όπου εξήγησε την προσέγγιση της επένδυσης σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες που παρουσιάζουν συγκριτικά μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης με βάση τις νέες τάσεις της παγκόσμιας οικονομίας.

Ακόμη, ο Αντώνης Αντωνίου, General Manager Wealth Management της Eurobank Cyprus, παρουσίασε  τις υπηρεσίες Wealth Management της Τράπεζας.

Η Eurobank έχει υιοθετήσει από το 2007 τη στρατηγική της Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής, διαθέτοντας στους πελάτες του Wealth Management αμοιβαία κεφάλαια (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.) κορυφαίων διεθνών διαχειριστών.

Οι υπηρεσίες του Wealth Management της Eurobank Κύπρου έχουν στόχο να προστατεύσουν και να αυξήσουν την περιουσία των πελατών τους σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο και εγχώριο περιβάλλον, βελτιώνοντας διαρκώς την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών δίνοντας πρόσβαση σε ένα πλήρες εύρος επιλογών σε παγκόσμιο επίπεδο, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, εναλλακτικά δίκτυα εξυπηρέτησης και ένα ικανό, εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Eurobank Κύπρου έχει βραβευτεί πέντε φορές τα τελευταία έξι χρόνια ως Best Private Bank in  Cyprus, από το έγκριτο διεθνές περιοδικό Euromoney.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου