Αναζητώντας νομικό σύμβουλο για την πρώην Λαϊκή

Σε αναζήτηση νομικού συμβούλου βρίσκεται η Laiki Legacy και πιο ειδικά ο διαχειριστής της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, Κρις Παύλου με την έγκριση –πάντοτε- της Αρχής Εξυγίανσης, δηλαδή της Κεντρικής Τράπεζας.

Μετά την πολύκροτη υπόθεση με τα γραφεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και την υπόθεση που μονοπώλησε το ενδιαφέρον για εβδομάδες σε σχέση με το δικηγορικό γραφείο Ανδρέα Νεοκλέους, την διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη και τον βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Ρίκκο Ερωτοκρίτου ο νομικός οίκος απομακρύνθηκε από την πρώην Λαϊκή.

Την υπόθεση κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου χειρίζεται πλέον αποκλειστικά το δικηγορικό γραφείο Χρύση Δημητριάδη, ωστόσο, η πρώην Λαϊκή παραμένει χωρίς νομικό σύμβουλο.

Ο διαχειριστής της Laiki Legacy, Κρις Παύλου, προχώρησε σε διαδικασία καταρτισμού μιας λίστας με δικηγορικά γραφεία, την οποία έστειλε στην Κεντρική Τράπεζα για έγκριση κι έπειτα για επιλογή του ενός που θα αποτελούσε και τον νομικό σύμβουλο της πρώην Λαϊκής. Η Κεντρική αντέδρασε στους χειρισμούς Κρις Παύλου, θεωρώντας ότι λειτούργησε εκτός πλαισίου για καταρτισμό του short list, με τα υποψήφια δικηγορικά γραφεία.

Έπειτα από σχετική απόφαση της Κεντρικής η διαδικασία που ακολούθησε ο Κρις Παύλου ακυρώθηκε και θα ακολουθηθεί νέα, εντός των ερχόμενων εβδομάδων, με διαδικασίες ορθές και διαφανείς, όπως ανέφερε πηγή από την Κεντρική Τράπεζα στο InBusinessNews.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαχειριστής της πρώην Λαϊκής, αποδέχτηκε τις υποδείξεις της Κεντρικής επί του συγκεκριμένου θέματος, μη θέλοντας με το να έρθει σε ρήξη να καθυστερήσει τις διαδικασίες πρόσληψης νομικού συμβούλου.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η πρώην Λαϊκή θα αποκτήσει νομικό σύμβουλο εντός του καλοκαιριού, ενώ μια άλλη διαδικασία θα οδηγήσει σε συνεργασία και με άλλα δικηγορικά γραφεία που θα χειριστούν τις εκατοντάδες υποθέσεις κατά της Λαϊκής. Και για το εν λόγω κομμάτι θα αποφασίσει η Κεντρική τα επόμενα βήματα, τα οποία επίσης υπολογίζεται να γίνουν στο εγγύς μέλλον.  

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους