RCB: Στόχος να καταστεί σημαντικός «παίκτης»

Σημαντική αύξηση των εγχώριων δανειοδοτικών δραστηριοτήτων της στην Κύπρο, ανακοίνωσε η RCB, η οποία στοχεύει να καταστεί ένας από τους σημαντικότερους «παίκτες» στην εγχώρια αγορά.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε την Τρίτη (9/6) για τους επιχειρηματίες, με κύριο ομιλητή τον Νομπελίστα καθηγητή και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, Χριστόφορο Πισσαρίδη, ο Παναγιώτης Λοϊζίδης, Πρόεδρος του ΔΣ της RCB Bank, ανακοίνωσε την απόφαση της τράπεζας να αυξήσει ουσιαστικά τις εγχώριες δανειοδοτικές της δραστηριότητες, όπως αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας.

Τόνισε ακόμη πως «έγνοια και στόχος μας είναι η ενίσχυση του επιχειρείν και της οικονομίας της Κύπρου».

Από την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της RCB Bank Σώτος Ζακχαίος υπογράμμισε το γεγονός ότι η RCB είναι μια οικονομικά δυνατή και αξιόπιστη, ιδιωτική, Κυπριακή τράπεζα που διαθέτει τους πόρους για παραχώρηση δανείων.

«Η τράπεζα στοχεύει να καταστεί σε έναν από τους πλέον σημαντικούς παίκτες για την τοπική αγορά της Κύπρου και η τράπεζα που επιλέγουν οι Κύπριοι επιχειρηματίες. Μέσα λοιπόν σε αυτά τα πλαίσια, ο στρατηγικός μας σχεδιασμός περιλαμβάνει την σημαντική αύξηση της παρουσίας μας ανά την Κύπρο», τόνισε.

Ο κ. Ζακχαίος επανέλαβε την δέσμευση της RCB Bank, να εκπληρώσει τον ρόλο της ως μια σημαντική Κυπριακή τράπεζα, όσον αφορά την στήριξη της Κυπριακής οικονομίας.

Κατά την διάρκεια της κύριας ομιλίας της βραδιάς, ο Δρ. Χριστόφορος Πισσαρίδης έστειλε θετικά μηνύματα αναφορικά με την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας.

«Συνολικά», είπε, «θα έλεγα πως τα δημόσια οικονομικά ακολουθούν μια υγιή πορεία και αναμένεται να συνεχίσουν να βελτιώνονται. Ο λόγος της βελτίωσης των δημόσιων οικονομικών είναι η καλύτερη από την αναμενόμενη απόδοση του συνόλου της κυπριακής οικονομίας».

Παρουσιάζοντας διάφορα σενάρια, ο Δρ. Πισσαρίδης τόνισε επίσης ότι «γρήγορες μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και στο νομικό πλαίσιο των επιχειρήσεων» αποτελούν προϋποθέσεις για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού