Tα βρήκαν ΕΤΥΚ- Ελληνική

Κοινό έδαφος φαίνεται να βρήκαν η ΕΤΥΚ και η Ελληνική Τράπεζα μετά τον πόλεμο εγκυκλίων που άρχισε η ΕΤΥΚ και την υπερωριακή αποχή των υπαλλήλων. 
 
Σε μια κοινή ανακοίνωση καταγράφηκαν οι συγκλίσεις των τραπεζουπαλλήλων και της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ αποφάσισαν την άρση του μέτρου αποχής από τις υπερωρίες που ίσχυε μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας της με την Ελληνική Τράπεζα, στην οποία παρέστησαν τόσο ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Bert Pijls όσο και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λοίζος Χατζηκωστής.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση,  συζητήθηκαν, μέσα σε πνεύμα καλής θέλησης και αμοιβαίας συνεργασίας, οι εκκρεμότητες που υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο καιρό και από κοινού αποφασίσθηκε ότι:

1. Παρ’ όλο που η κάθε πλευρά διατηρεί τις απόψεις της συμφωνήθηκε να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν και να συνεχιστούν εντατικά οι μεταξύ μας συζητήσεις προς επίτευξη συμφωνίας επί των εκκρεμοτήτων της Συλλογικής Σύμβασης (2014 – 2016) που αφορούν (α) Τα Δάνεια προσωπικού, (β) Το Ωράριο Εργασίας και (γ) Το Σύστημα Αξιολόγησης του Προσωπικού της Τράπεζας.

2. Η Τράπεζα θα προχωρήσει στην παραχώρηση των Δανείων προσωπικού με βάση την υφιστάμενη Συλλογική Σύμβαση μέχρι να επιτευχθεί νέα συμφωνία επί του θέματος.

3. Σε ότι αφορά το θέμα των υπερωριών η Διοίκηση της Τράπεζας δήλωσε ότι είναι υπέρ της πληρωμής των υπερωριών και άμεσα θα προχωρήσει σε νέα ενημέρωση του συνόλου του προσωπικού της, για τις διαδικασίες που διέπουν εσωτερικά το συγκεκριμένο θέμα. Στις περιπτώσεις που η ΕΤΥΚ διαπιστώνει παραβιάσεις αυτής της πολιτικής ή αισθάνεται πως μπορεί να υπάρχουν παρεκκλίσεις, τότε θα ενημερώνει αμέσως την Διοίκηση της Τράπεζας.

Όσον αφορά τις προσλήψεις που η ΕΤΥΚ κατήγγειλε ως παράτυπες συμφωνήθηκε ότι το θέμα θα λυθεί μέσα από την απόφαση της Μεσολαβητικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας (είναι ήδη ενώπιον του). Πέραν των πιο πάνω, οι δύο πλευρές συμφώνησαν, μέσα στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου, να διατηρούν ανοικτές γραμμές επικοινωνίας με συχνές μεταξύ τους επαφές, με στόχο την πρόληψη δημιουργίας εργατικών διαφορών ή άλλων συναφών προβλημάτων. Στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο, τότε στις επαφές αυτές θα συμμετέχουν στελέχη και των δύο κοινωνικών εταίρων σε ανώτατο επίπεδο.

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν