Στροφή για την Laiki Capital

Nέα στρατηγική ετοιμάζεται να χαράξει η Laiki Capital Public Co Ltd. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξετάζει τρόπους για τη βέλτιστη χρήση και εκμετάλλευση των ακινήτων που κατέχει η Εταιρεία, καθώς επίσης και για τη βέλτιστη αξιοποίηση των επενδυτικών της συμμετοχών.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση προς το ΧΑΚ, το Διοικητικό Συμβούλιο αξιολογεί τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, μετά και την πώληση της Laiki Financial Services Limited προς την Τράπεζα Κύπρου, και αναμένεται να επαναχαράξει την στρατηγική της Εταιρείας στη βάση των νέων δεδομένων.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τον Μάιο του 2015 το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε όπως προτείνει για έγκριση από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου 2015, ψηφίσματα για:

(α) Αλλαγή του ονόματος της εταιρείας από Laiki Capital Public Co Ltd σε LCP Holdings and Investments Public Ltd

(β) Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με παράλληλη επιστροφή κεφαλαίου συνολικού ποσού ύψους €2.822.129,53 (1 σεντ ανά μετοχή).

Η μείωση θα πραγματοποιηθεί:
(1) με την ακύρωση των 3.500.000 μετοχών που κατέχει η Εταιρεία και
(2) με τη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε συνήθους μετοχής, η οποία θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως:
(i) με την διάθεση ποσού για σκοπούς διαγραφής ζημιών της Εταιρείας, και
(ii) με την επιστροφή στους μετόχους ποσού ύψους €0,01 ανά μετοχή, το οποίο υπερβαίνει τις ανάγκες της Εταιρείας

Κέρδος €184,6χιλ. έναντι ζημιών

Όπως αναφέρεται, κατά την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2015, το Συγκρότημα της Laiki Capital Public Co Ltd πραγματοποίησε κέρδος ύψους €184,6χιλ. σε σχέση με ζημιές ύψους €230,9χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Σημειώνεται από την εταιρεία ότι τον Φεβρουάριο 2015 η Laiki Capital Public Co Ltd προέβηκε σε πώληση του 100% της επένδυσης της στη θυγατρική εταιρεία, Laiki Financial Services Limited, πραγματοποιώντας κέρδος ύψους €248,7χιλ.. Τα αποτελέσματα της θυγατρικής εταιρείας έχουν ενοποιηθεί στις οικονομικές καταστάσεις του Συγκροτήματος μέχρι την ημερομηνία πώλησης της (ζημιά: €44,7χιλ.).

Τα συνολικά έσοδα του Συγκροτήματος για την πρώτη τριμηνία του 2015 από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στις €85,3χιλ. σε σχέση με €8,3χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Τον Απρίλιο 2014, η Εταιρεία υπόγραψε συμφωνία για ενοικίαση μέρους των κεντρικών της γραφείων, στη Λεωφόρο Βύρωνος 26 στη Λευκωσία, στην εταιρεία ENI Cyprus Limited (θυγατρική της Ιταλικής ENI S.p.A). Το εισόδημα από την ενοικίαση των γραφείων, παρουσιάζεται στα «Έσοδα από ενοίκια» και στα «Άλλα Έσοδα» του Συγκροτήματος, τα οποία ανήλθαν στις €45,7χιλ. και €39,6χιλ. αντίστοιχα.

Τα συνολικά έξοδα του Συγκροτήματος για την πρώτη τριμηνία του 2015 από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στις €102,9χιλ. σε σχέση με €43,5χιλ. την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Η αύξηση στα συνολικά έξοδα του Συγκροτήματος οφείλεται στην αύξηση των εξόδων λόγω της ενοικίασης των κεντρικών γραφείων της Εταιρείας, μέρος των οποίων όμως αντικατοπτρίζεται ταυτόχρονα και στα «Άλλα Έσοδα», όπως αναφέρεται πιο πάνω.

Κατά την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2015, το Συγκρότημα πραγματοποίησε ζημιά από επανεκτίμηση και ρευστοποίηση χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που αποτιμούνται σε δίκαιη αξία μέσω των αποτελεσμάτων ύψους €1,2χιλ. σε σχέση με κέρδος ύψους €4,5χιλ. την πρώτη τριμηνία του 2014.

Το καθαρό ενεργητικό του Συγκροτήματος στις 31 Μαρτίου 2015 ανήλθε στα €12,4εκ. σε σχέση με €12,2εκ. στις 31 Δεκεμβρίου 2014. 

Δειτε Επισης

Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων