Τρίζει τα δόντια της η ΕΤΥΚ

Ενόψει του διαλόγου που άρχισε ή θα αρχίσει με τις Τράπεζες, η ΕΤΥΚ επιδιώκει να μπει δυναμικά στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων.

Η συντεχνία των τραπεζουπαλλήλων που θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις, επιδιώκει να τρίξει τα δόντια της στη Διοίκηση των τραπεζών (που φαίνεται αποφασισμένη για αλλαγές) και με σκληρές εγκυκλίους τοποθετείται στα θέματα που άπτονται των εργασιακών τους δικαιωμάτων. 

Προτού αρχίσει για τα καλά ο διάλογος- εφόσον μόλις τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσωπικού και Αμοιβών Μιχάλης Σπανός έστειλε επιστολή στους υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου- η ΕΤΥΚ αντέδρασε άμεσα και κατηγόρησε την Τράπεζα Κύπρου ότι ενώ επιδιώκει κατάργηση των μισθολογικών κλιμάκων, των προσαυξήσεων και τη διαφοροποίηση του ωραρίου, συνεχίζει να παραχωρεί μπόνους με αδιαφανείς διαδικασίες και άγνωστα κριτήρια. 

Η ΕΤΥΚ κατήγγειλε επίσης την Ελληνική Τράπεζα, για προσπάθεια επιβολής νέας πολιτικής στα εργασιακά θέματα μέσω εκφοβιστικών μεθόδων. Μάλιστα, κάλεσε τους εργαζόμενους στην Ελληνική να απέχουν από τις υπερωρίες. Η εγκύκλιος φαίνεται να ξάφνιασε την Τράπεζα, καθώς υπάρχει εν εξελίξει διάλογος με τους εργαζομένους, ενώ γίνονται προετοιμασίες για τη Γενική Συνέλευση την ερχόμενη βδομάδα.  

Στον ορίζοντα αλλαγές

Όπως ανέφερε το InBusinessNews προ ημερών, το τραπεζικό σύστημα εισέρχεται σε νέα φάση, με τις εργασιακές συμβάσεις να έρχονται στο προσκήνιο, αφού όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θεωρούν ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν, προκειμένου να καταστούν πιο παραγωγικά, πιο εξυπηρετικά και ευέλικτα σε σχέση με την εκτέλεση των εργασιών τους.

Τα ζητήματα που θα τεθούν επί τάπητος αφορούν τους όρους εργοδότησης (απολαβές, ταμεία, προαγωγές) και το ωράριο λειτουργίας των υποκαταστημάτων. Είναι πλέον κοινώς αποδεκτή η θέση για μεγαλύτερης έκτασης ωράριο στις τράπεζες, αφού το σημερινό αξιολογείται ως μη εξυπηρετικό. Μάλιστα, υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία στους τραπεζικούς κύκλους ότι το ωράριο λειτουργίας των τραπεζών θα αλλάξει εντός μηνών- σίγουρα πλην το κλείσιμο του 2015.

Δείτε επίσης: ΕΤΥΚ: Αρχίζει πόλεμο με τράπεζες

Δειτε Επισης

Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Ανοίγματα στο Η.Β. για προσέλκυση επενδύσεων-Παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας