Τρ. Κύπρου: Πώλησε το Marfin Diversified Strategy Fund

Η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια προχώρησε την πώληση της επένδυσής της στη Marfin Diversified Strategy Fund Plc (MDSF), η οποία αποτελείται από 1.142.052,6400 Ιδρυτικές Μετοχές και 765.096,0464 Μετοχές Α σε Δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (αντιπροσωπεύοντας το 95% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της MDSF), στην Dorchester Capital Secondaries Offshore III, LP.

Το τίμημα πώλησης ανέρχεται σε $92 εκατ. (περίπου €84 εκατ.) και θα ενισχύσει τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας. Από την πώληση θα υπάρξει θετική επίδραση ύψους περίπου 0,1 ποσοστιαίες μονάδες στον δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) του Συγκροτήματος, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων. Το λογιστικό κέρδος ανέρχεται σε περίπου €10 εκατ. και αντιπροσωπεύει τη μεταφορά των σχετικών συναλλαγματικών αποθεμάτων στην κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων.

Η πώληση εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για επικέντρωση στις κύριες αγορές, και την πώληση μη βασικών δραστηριοτήτων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η επένδυση του Συγκροτήματος στη MDSF μεταφέρθηκε στην Τράπεζα μετά την εξαγορά ορισμένων δραστηριοτήτων της Λαϊκής Τράπεζας στις 29 Μαρτίου 2013, στα πλαίσια των σχετικών διαταγμάτων που εκδόθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου υπό την ιδιότητά της ως Αρχή Εξυγίανσης. Η MDSF συστάθηκε στις 23 Ιουνίου 2006 στη νήσο Μαν (Isle of Μan) ως εταιρεία επενδύσεων ανοικτού τύπου, και η κύρια δραστηριότητά της είναι η επένδυση σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο συλλογικών επενδυτικών σχεδίων.

Το Ιδιωτικό Ταμείο του Ομίλου της Credit Suisse ενήργησε ως αποκλειστικός τραπεζικός σύμβουλος της Τράπεζας και το δικηγορικό γραφείο Sidley Austin LLP στο Λονδίνο ενήργησε ως νομικός σύμβουλος της Τράπεζας, σε σχέση με την πώληση της επένδυσης στη MDSF.

Όπως απαιτείται από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και σύμφωνα με την παράγραφο 5.2.1.17(7) του Νόμου 326/2009 (όπως τροποποιήθηκε), η συναλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε σε τιμές αγοράς (arm’s length) και δεν αφορά ή επηρεάζει τα συμφέροντα του Γραμματέα της Τράπεζας ή οποιουδήποτε «οριζόμενου προσώπου» όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 137(3) του Νόμου.

Δειτε Επισης

Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ