Liberty: Βεβαιότητα για αποζημιώσεις 6.8εκ. από τράπεζες

Βεβαιότητα για αποζημιώσεις 6.8εκ. ευρώ, αντίστοιχες των ζημιών που υπέστη από τον μηδενισμό των τίτλων της σε Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή Τράπεζα εκφράζει η Liberty Life στην ένδειξη αποτελέσματος της για το 2014.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η εταιρεία σε συνεργασία με τους νομικούς της Συμβούλους μελέτησε τους λόγους που προκάλεσαν τις ζημιές και οδήγησαν την εταιρεία σε καθεστώς Run-off. «Με βάση τα συμπεράσματα των Νομικών Συμβούλων, οι οποίοι είναι της γνώμης ότι δια τες πιο πάνω ζημιές θα πρέπει να κινηθούν αγωγές εναντίον των δύο Τραπεζών και άλλων εμπλεκομένων προσώπων». Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζεται, «οι αγωγές αυτές θα είναι επιτυχείς δηλαδή η εταιρεία θα επιτύχει αποφάσεις για ποσά ίσα με την ζημιά που έχει υποστεί περίπου €6.8 εκατομμύρια».

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η εταιρεία, έχει ζητήσει από τους Νομικούς της Συμβούλους να κινήσουν άμεσα σχετικές αγωγές. Οι αγωγές αυτές θα κινηθούν εντός του Απριλίου 2015, όπως αναφέρεται.

Παράλληλα,  έχει εγκρίνει πρόβλεψη για απαίτηση καταβολής αποζημιώσεων εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και άλλων δια το ποσόν των €3.2εκ. που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο των Τρεχούμενων Λογαριασμών της Εταιρείας που είχε με τις δύο τράπεζες και το οποίο εξασφαλίζεται με χρεόγραφα των δυο τραπεζών η αξία των οποίων έχει μηδενισθεί. Λόγω της εν λόγω πρόβλεψης το εισόδημα από επενδύσεις αυξήθηκε από €2.5 εκατ. το 2013 σε €4.9 εκατ. το 2014. Εάν δεν ληφθεί υπόψη η πρόβλεψη αυτή το κέρδος των €3.3 εκατ. που παρουσιάζει η εταιρεία το 2014 θα μειωθεί σε €20.118.

Αντίθετα εάν η αγωγή εναντίον της Τραπέζης Κύπρου και άλλων είναι επιτυχής το κέρδος θα αυξηθεί σε €6.8 εκατ. «Εν τω μεταξύ οι Νομικοί μας Σύμβουλοι ευελπισθούν ότι θα εξασφαλίσουν παγοποίηση όλων των απαιτήσεων των δυο τραπεζών ύψους €5.8 εκατ. μέχρις εκδικάσεως των εν λόγω αγωγών».

 

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου