ΣΥΚΑΛΑ: Ζητούν τη διαχείριση της πρώην Λαϊκής

Την πρότασή του όπως η διαχείριση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας μεταφερθεί στους ίδιους τους πιστωτές, επαναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Καταθετών της Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ), με αφορμή τη λήξη της προειδοποίησης παραίτησης που είχε δώσει η Άντρη Αντωνιάδου στην Αρχή Εξυγίανσης.

«Συνεπεία αυτού, η Λαϊκή Τράπεζα είναι ακέφαλη χωρίς Διαχειριστή και χωρίς υπαλλήλους που να έχουν γνώση των εργασιών και απαιτήσεων των θυγατρικών, καθώς και των νομικών υποθέσεων που εκκρεμούν», αναφέρει ο Σύνδεσμος σε σημερινή του ανακοίνωση.

Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει τη θέση του ότι η Αρχή Εξυγίανσης θα έπρεπε να δράσει για να μεταπεισθεί η Αντωνιάδου να παραμείνει στη θέση της μέχρι και τις τελικές αποφάσεις της Βουλής και της Αρχής Εξυγίανσης, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ανάληψη της διαχείρισης από τους πιστωτές.

«Όπως πληροφορηθήκαμε, αυτή η προσπάθεια είχε γίνει από την Αρχή Εξυγίανσης και παρά τη σύμφωνη γνώμη της Αντωνιάδου, δεν υλοποιήθηκε ακόμη, αφήνοντας τα περιουσιακά στοιχεία των πιστωτών στο έλεος του Θεού,» προσθέτοντας πως «η επιδειχθείσα αδράνεια της Αρχής Εξυγίανσης να διαχειριστεί ένα τόσο απλό ζήτημα επιβεβαιώνει και την αδυναμία του θεσμού να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει».

Σύμφωνα με το ΣΥΚΑΛΑ, «αν αυτή η επιδειχθείσα αδράνεια αλλά και οι προγενέστερες ενέργειες της Αρχής Εξυγίανσης προκλήθηκαν από τη γνωστή σύγκρουση συμφερόντων της Διοικήτριας είναι ένα ζήτημα που δεν έχουμε τρόπους να διαχειριστούμε, αφού αφορά πλέον κυρίως τον Γενικό Εισαγγελέα, στον οποίο εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για την διερεύνηση όλων αυτών των θεμάτων».

«Αυτό που αφορά τους πιστωτές είναι ότι δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παίζει προσωπικά, επιχειρηματικά ή πολιτικά παιχνίδια με τα περιουσιακά στοιχεία των πιστωτών. Η Αρχή Εξυγίανσης δεν είναι μόνο η κ. Γιωρκάτζη και είναι απαράδεκτο τα υπόλοιπα μη παραιτηθέντα μέλη της Αρχής Εξυγίανσης να αδρανούν και με τέτοιο τρόπο να υποβοηθούν στο να συνεχίζεται αυτή η ακατανόητη συμπεριφορά του θεσμού η οποία οδήγησε την Λαϊκή Τράπεζα στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)