Χάμιλτον: Στα οικονομικά της κάθε εταιρείας

INBusinessNews  02/04/2015 16:52
Χάμιλτον: Στα οικονομικά της κάθε εταιρείας

Χάμιλτον: Στα οικονομικά της κάθε εταιρείας

INBusinessNews  02/04/2015 16:52

Για τις αναδιαρθρώσεις δανείων που αποτελεί και το μεγάλο έργο που χειρίζεται μίλησε ο Γιούαν Χάμιλτον επικεφαλής του τμήματος αναδιάρθρωσης και ανάκτησης οφειλών της Τράπεζας Κύπρου, σε συνέδριο για μεγάλους πελάτες του Οργανισμού.

Η αναδιάρθρωση δεν είναι ακόμη ένα όπλο ή εργαλείο στα χέρια της τράπεζας, τόνισε ο κ. Χάμιλτον απευθυνόμενος σε ακροατήριο επιχειρηματιών και στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων. Μάλιστα, ο κ. Χάμιλτον τόνισε πως ίσως τα δεδομένα να μην είναι τόσο θετικά αλλά όλοι προσβλέπουν σε ενίσχυση πωλήσεων ή αύξηση του τζίρου, κάτι που χαρακτήρισε λογικό.

«Επιδιώκω όσες διαδικασίες ακολουθούμε σε επίπεδο περιπτώσεων που αφορούν αναδιαρθρώσεις  να είναι σωστές, ακριβείς και χωρίς προβλήματα. «Εξετάζουμε σε βάθος δομικά στοιχεία που αφορούν την ταμειακή ροή, τα περιουσιακά στοιχεία μιας επιχείρησης αλλά και τις προοπτικές που έχει μια εταιρεία. Πρέπει να προσπαθούμε να φτιάξουμε όσα θεωρούμε αρνητικά σε μια εταιρεία προκειμένου να αυξήσουμε την απόδοσή της. Η τράπεζα έχει προχωρήσει σε δάνεια της τάξης των 5 δισ. τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι κάτι ιδαίτερα σημαντικό. Κάθε μεγάλη αναδιάρθρωση παίρνει τουλάχιστον 12 μήνες, μου λένε άτομα με εμπειρία στο εξωτερικό. Το χρονικό περιθώριο λόγω συνθηκών ίσως περιορίστηκε στους έξι μήνες. Όλοι λένε πως στην Κύπρο τίποτε δεν δουλεύει αλλά έχω να πω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Στην Κύπρο υπάρχουν πολλά θετικά και σύντομα θα είμαστε σε ακόμη καλύτερη θέση». Αφού ευχαρίστησε το κοινό ο κ. Χάμιλτον ολοκλήρωσε την παρουσίασή του.  

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας