Νεοκλέους: Πειράξαμε συμφέροντα και μας απομάκρυναν

«Κάναμε μια πολύ σωστή δουλειά σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Βγενόπουλου. Φαίνεται ότι πειράξαμε κάποια συμφέροντα, ότι χτυπήσαμε στο ψαχνό. Έγινε μια προσπάθεια να μας απομακρύνουν», ήταν το σχόλιο του Ανδρέα Νεοκλέους, του δικηγορικού γραφείου “Ανδρέας Νεοκλέους & Σια ΔΕΠΕ μετά από την κατάθεση που έδωσε στον ποινικό ανακριτή Παναγιώτη Καλλή.

Σε σχέση με διάφορες αναφορές για το δικηγορικό του γραφείο, ο κ. Νεοκλέους είπε ότι «θα λάμψει η αλήθεια και θα τα ακούσετε όλα αυτά όταν θα βγει το πόρισμα και οι εξελίξεις των γεγονότων».

Μέσα σε αυτά τα περιθώρια, συνέχισε, «πρέπει να μας έριξαν και αρκετή λάσπη, όμως υπάρχει Θεός, υπάρχει θεία πρόνοια και η αλήθεια θα λάμψει».

Κληθείς να σχολιάσει κατηγορίες ότι τα δικηγορικά γραφεία ευθύνονται για την όλη κατάσταση, λόγω των διαπλοκών που έχουν, ο κ. Νεοκλέους είπε ότι «είναι κρίμα μορφωμένοι άνθρωποι, όπως ο κ. Ζένιος, να λέει αυτά τα πράγματα».

Αναφέροντας ότι ο κ. Ζένιος είπε ότι το δικηγορικό του γραφείο ολιγώρησε, ο κ. Νεοκλέους είπε ότι «το διάταγμα που δέσμευε τα περιουσιακά στοιχεία του Βγενόπουλου οριστικοποιήθηκε το Μάιο του 2014”, προσθέτοντας ότι το δικηγορικό του γραφείο ήταν έτοιμο, γιατί είχε κάνει κάποιες ενέργειες προηγουμένως, να προχωρήσει “αμέσως στην εγγραφή του” διατάγματος στο εξωτερικό.

“Ζητήσαμε την έγκριση και ζητήσαμε τα αναγκαία κεφάλαια από την Αρχή Εξυγίανσης και μας απάντησε περί τα τέλη Νοεμβρίου”, ανέφερε ο κ. Νεοκλέους, ο οποίος διερωτήθηκε “πού ήταν ο κ. Ζένιος αυτό όλο το διάστημα, πού χάθηκε”.

Ανέφερε ότι “μετά μεγάλης δυσκολίας πετύχαμε, διότι παρήλθε χρόνος, και σε ορισμένα δικαστικά μέτρα μετρά ο χρόνος”, προσθέτοντας ότι “παρά το γεγονός ότι πέρασε αρκετός χρόνος εμείς ενεγράψαμε τις αποφάσεις στο εξωτερικό, σε άλλες χώρες”.

“Πού ήταν ο κ. Ζένιος όλο αυτό το διάστημα των επτά μηνών”, διερωτήθηκε εκ νέου ο κ. Νεοκλέους, ο οποίος κάλεσε τον κ. Ζένιο “να μιλά για τη δική του ολιγωρία και όχι για την ολιγωρία μας”.

Σε παρατήρηση ότι η κατάθεση του διήρκεσε δύο ώρες, ο κ. Νεοκλέους διευκρίνισε ότι δεν έκανε δύο ώρες κατάθεση, καθώς ανέμενε να ολοκληρωθεί η κατάθεση προηγούμενου μάρτυρα.

 

Δειτε Επισης

Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού