Eurobank Κύπρου: Κέρδη 38.6εκ. για το 2014

Ιδιαίτερα θετικά ήταν τα αποτελέσματα της Eurobank Κύπρου για το 2014 αφού τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 38.6 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, οι καταθέσεις πελατών αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το τέλος του 2013 ενώ η πλεονάζουσα ρευστότητα υπερέβη τα 2δις ευρώ. Σύμφωνα με την τράπεζα, ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις (loans to deposits ratio), εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με δέσμευση καταθέσεων, διατηρήθηκε  στο πολύ χαμηλό επίπεδο του 28%. Ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (CAD ratio) ξεπέρασε του 20%.

Ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPL ratio), με βάση τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΒΑ), υπολογίστηκε στο 7,2%, ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο του μέσου όρου του Κυπριακού Τραπεζικού συστήματος.

Διατηρήθηκε η χαμηλή βάση κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη κόστη προς έσοδα (cost to income ratio) να ανέρχεται στο 24%.

«Η Eurobank Κύπρου από την πρώτη μέρα λειτουργίας της το 2007, ακολουθεί μια επιτυχημένη πορεία, η οποία εδράζεται μεταξύ άλλων, στην ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση, τόσο σε επίπεδο ισολογισμού όσο και οργανικής επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας, στην προσήλωση της στην παροχή υψηλής ποιότητας εξυπηρέτησης, στην ποιότητα του προσωπικού της και στην συντηρητική πολιτική που τη διακρίνει σε ότι αφορά την ανάληψη κινδύνων.

Τα πιο πάνω χαρακτηριστικά επέτρεψαν στην Eurobank Κύπρου να σφραγίσει την ηγετική της παρουσία στους τομείς δραστηριοτήτων της και συγκεκριμένα στην Τραπεζική Διεθνών Εταιρειών, Διαχείρισης Περιουσίας (Wealth Management), Μεγάλων Επιχειρήσεων, καθώς και στις Κεφαλαιαγορές (Capital Markets)».

Δεδομένης της βελτίωσης του οικονομικού κλίματος και των δημόσιων οικονομικών της Κύπρου ενωρίτερα από ότι αναμενόταν, η Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον, σημειώνεται χαρακτηριστικά. Με όπλα την ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και τη ρευστότητα που διαθέτει, το υγιές χαρτοφυλάκιο υφιστάμενων χορηγήσεων και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της, θα συνεχίσει με συνέπεια να στηρίζει την κυπριακή οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, αλλά και να δημιουργεί επιπρόσθετες θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της.

 

Δειτε Επισης

DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων