Elements Capital Partners: Διάκριση στη Σλοβενία για τα επενδυτικά της ταμεία

Διεθνή αναγνώριση πέτυχε η κυπριακή επενδυτική εταιρεία Elements Capital Partners στη Σλοβενία. Η ‘boutique’ επενδυτική εταιρεία που συνιδρύθηκε το 2010 από τον Κύπριο επιχειρηματία Σάββα Λιασή, πέτυχε διεθνή αναγνώριση μέσω των πολλαπλών βραβεύσεων της “Alpen.SI”, ενός εκ των αμοιβαίων κεφαλαίων που διαχειρίζεται η θυγατρική της, Alpen Invest d.d..
Μοναδική στο είδος της στην Κύπρο και προσφέροντας εναλλακτικές στις παραδοσιακές τραπεζικές επενδύσεις, η Elements Capital Partners εξειδικεύεται στους τομείς των επισφαλών στοιχείων ενεργητικού και του επιχειρηματικού κεφαλαίου (private equity) σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Απόδειξη της παγκόσμιας εμβέλειας της Elements είναι η στήριξη από hedge funds με έδρες στις ΗΠΑ και Ελβετία, όπως επίσης και αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες που υποστηρίζουν την εκτέλεση των συναλλαγών.

 

Μαζί με τις θυγατρικές της εταιρείες η Elements παρέχει διάφορες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, εστιάζοντας τις δραστηριότητές της στη στοχεύση επενδυτικών ευκαιριών για τους πελάτες της, προσφέροντας παραδοσιακές, αλλά και καινοτόμες συμβουλές, που δημιουργούν αξία, καθώς και ολοκληρωμένες λύσεις που βοηθούν τους πελάτες της να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, η “Alpen Invest” ανακηρύχθηκε ως η «Καλύτερη Σλοβενική Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων» για το 2014. Διακρίθηκαν επίσης δύο από τα αμοιβαία κεφάλαια της – τα “Alpen.Emerging” και “Alpen.Developed” – ενώ οι διευθυντές των αμοιβαίων κεφαλαίων αυτών πήραν θέση στην πρώτη πεντάδα των διαχειριστών ταμείων της Σλοβενίας. Στα βραβεία, που διοργανώνονται από τη Moje Finance, την πιο σημαντική οικονομική εφημερίδα της Σλοβενίας, βραβεύθηκε η “Alpen.Developed” στην κατηγορία «Διεθνείς Ανεπτυγμένες Αγορές», ενώ η “Alpen.Emerging” έλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Αναδυόμενες Αγορές».

Αναγνωρίζοντας τις τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή, η εταιρεία εξαγόρασε ένα επιπρόσθετο 40.84% της “Alpen Invest” τον Απρίλιο του 2014, αυξάνοντας έτσι τον έλεγχο της στην εταιρεία στο 81.68%.

Ένα άλλο αμοιβαίο κεφάλαιο της Αlpen, το “Alpen.SI”, είχε εξαιρετική απόδοση το 2014 μέσω της στρατηγικής επένδυσης σε ιδιωτικοποιήσεις που έφεραν ετήσια απόδοση πέραν του 45%. «Τα βραβεία αντικατοπτρίζουν την εξαιρετική απόδοση της “Alpen Invest”, κάτι το οποίο αναγνωρίσαμε στις αρχές του περασμένου χρόνου όταν η Elements Capital Partners πήρε την απόφαση να αυξήσει το μερίδιο της. Η Elements επικεντρώνεται στην αναζήτηση στρατηγικών επενδυτικών ευκαιριών που θα παρέχουν τη μεγαλύτερη επενδυτική απόδοση για τους πελάτες μας», δήλωσε ο κ. Σάββας Λιασής. «Εκτός από τα ενεργά επενδυτικά μας ταμεία είμαστε επίσης στη διαδικασία αξιολόγησης και ανάπτυξης νέων επενδυτικών ευκαιριών στην Κύπρο και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα οποία θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σύντομα».

Να σημειώσουμε ότι η Alpen Invest είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στη Σλοβενία, που διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας πέραν των €100 εκ. Η εταιρεία έχει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με πέραν των 25.000 επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων και πολλών διεθνών θεσμικών επενδυτών. Εργοδοτεί 18 επαγγελματίες στα γραφεία της στη Λιουμπλιάνα με 110 χρόνια συνολικής εμπειρίας στον τομέα των επενδύσεων.

Οι διευθυντές της Alpen, κ. Dejan Rajbar και κ. Izidor Jerman, ξεχώρισαν επίσης ανάμεσα στους διαχειριστές ταμείων. Ο κ. Rajbar, Εκτελεστικός Διευθυντής της “Alpen Invest”, έγινε ένας εκ τριών διαχειριστών σλοβενικών ταμείων που διακρίνεται διαδοχικά τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε δηλώσεις του ο κ. Rajbar ανέφερε: «Τα βραβεία της “Alpen.Developed”, όσο και της “Alpen.Emerging”, μαζί με την ανακήρυξη της Alpen ως “Καλύτερη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων”, επιβεβαιώνει την υπεροχή μας η οποία βασίζεται σε ένα συνδυασμό παγκόσμιας τεχνογνωσίας και εκτεταμένης εμπειρίας σε τοπικό επίπεδο».

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός Προορισμός-Μοναδικές Εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι