Χρ. Δημητριάδης: Γιατί η Ά. Αντωνιάδου δεν έθεσε προηγουμένως το θέμα του δανείου;

Το δάνειο το οποίο επικαλείται η υπό παραίτηση διαχειρίστρια της πρώην Λαϊκής Τράπεζας ουδέποτε τέθηκε προηγουμένως ως κώλυμα για τη νομική εκπροσώπηση της τράπεζας, αναφέρει το δικηγορικό γραφείο Χρύσης Δημητριάδης & ΣΙΑ ΔΕΠΕ.

Σε μια εκτεταμένη ανακοίνωση, το γραφείο χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς της Άντρης Αντωνιάδου ως «τουλάχιστον προσβλητικούς, κακοήθεις και κακόβουλους» και σημειώνει ότι ήταν το γραφείο αυτό που εισηγήθηκε την καταχώρηση αγωγής και της αίτησης για εξασφάλιση απαγορευτικών διαταγμάτων εναντίον του Ανδρέα Βγενόπολου και άλλων.

Σύμφωνα με την επιστολή, το γραφείο ανέλαβε την υπόθεση μέσα στο 2012, με οδηγίες του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκή Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ (Τράπεζα) και σε συνεργασία με ξένο δικηγορικό οίκο, ο οποίος επίσης επιλέγηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, τη διερεύνηση ενδεχόμενης διάπραξης ζημιογόνων πράξεων και παραλείψεων από πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο αγωγής για αξίωση εναντίον τους αποζημιώσεων.

Αναφέρεται ακόμη ότι η εμπλοκή του γραφείου στην υπόθεση, για την οποία καταχωρήθηκε εναντίον διαφόρων προσώπων τον Νοέμβριο του 2012 αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, συνεχίστηκε και μετά το διορισμό μέσα στο Μάρτιο του 2013 της κας Αντωνιάδου ως Ειδικής Διαχειρίστριας της Τράπεζας.

«Αυτό συνέβη διότι όλη η εργασία που χρειαζόταν να γίνει για να ετοιμαστεί και η σχετική αίτηση προς το Δικαστήριο για να εξασφαλιστούν εναντίον ορισμένων Εναγομένων προσωρινά απαγορευτικά διατάγματα δέσμευσης των περιουσιακών τους στοιχείων είχε διεκπεραιωθεί από το γραφείο μας σε συνεννόηση με τον πιο πάνω ξένο δικηγορικό οίκο», αναφέρεται.

Επισημαίνει ακόμη πως το δικηγορικό γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους & ΣΙΑ ΔΕΠΕ διορίστηκε από την κ. Αντωνιάδου και τον τότε Διοικητή της της ΚΤΚ Πανίκο Δημητριάδη ως «πρόσθετοι δικηγόροι».

Σε σχέση με τη θέση της κ. Αντωνιάδου ότι το γραφείο Δημητριάδη δεν μπορεί να τεθεί ως επικεφαλής της νομικής ομάδας που εκπροσωπεί την τράπεζα, το γραφείο διερωτάται γιατί η κ. Αντωνιάδου δεν έκρινε από το 2012 ότι υπήρχε οποιοδήποτε θέμα σύγκρουσης συμφερόντων ή αδυναμίας εκπροσώπησης της τράπεζας από το γραφείο.

«Η κα Αντωνιάδου», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ουδέποτε έθεσε ζήτημα παύσης του γραφείου μας από την υπόθεση ή κωλύματος οποιουδήποτε από τους δικηγόρους μας να αντεξετάσουν οποιοδήποτε από τους Εναγόμενους ή να συμμετέχουν στη διαμόρφωση της γραμμής αντεξέτασης».

Σημειώνει πως «η ύπαρξη του δανείου, που η Τράπεζα είχε παραχωρήσει στο γραφείο μας μέσα στο 2008 για τους σκοπούς ανέγερσης του κτιρίου μας, ουδέποτε προηγουμένως τέθηκε από την κα Αντωνιάδου ως κώλυμα συνέχισης από το γραφείο μας της εκπροσώπησης της Τράπεζας μαζί με το πιο πάνω δικηγορικό γραφείο».

Το γραφείο σημειώνει πως όταν το θέμα του δανείου προέκυψε ξανά τον Ιανουάριο του 2014, είχε αποστείλει επιστολές ενημερώνοντας για το θέμα τον τότε Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ελέγχου και Θεσμών, στον Πρόεδρο της Βουλής και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, αλλά και την ίδια την κ. Αντωνιάδου.

«Η κα Αντωνιάδου ουδέποτε επανήλθε από τότε επί του ιδίου ζητήματος, διότι προφανώς οι εξηγήσεις που της δώσαμε ήταν επαρκέστατες», αναφέρει το γραφείο, ενημερώνοντας πως το δάνειο είχε συναφθεί το 2008 για σκοπούς ανέγερσης του κτιρίου της εταιρείας και αποπληρώνεται «ανελλιπώς και σύμφωνα με τους όρους του».

Τέλος, χαρακτηρίζει την άποψη της κας Αντωνιάδου ότι οι δικηγόροι του γραφείου, λόγω του πιο πάνω δανείου, δεν είναι σε θέση να αντεξετάσουν τους κατηγορούμενους λόγω ισχυριζόμενης ομοιότητας του με τα δάνεια που αποτελούν αντικείμενο της Αγωγής είναι εξαιρετικά ανησυχητική και ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για την υπόθεση είναι τουλάχιστον προσβλητική, να μην πούμε κακοήθης και κακόβουλη.

«Εύλογα ένας διερωτάται πώς θα μπορούσε να προβληθεί ένας τέτοιος ισχυρισμός όταν ήταν το γραφείο μας που εισηγήθηκε προς το τότε Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας την καταχώριση της Αγωγής και της αίτησης για εξασφάλιση απαγορευτικών διαταγμάτων εναντίον ορισμένων από τους Εναγόμενους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
Υπό συζήτηση η άρση τραπεζικού απορρήτου για είσπραξη απαιτήσεων από φόρους και δασμούς
Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τις τράπεζες-Συγκριτικό πλεονέκτημα τα δεδομένα
Ανάλυση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου... Ο διαφορετικός αντίκτυπος στις οικονομίες από τα υψηλά επιτόκια
Ν. Χριστοδουλίδης: Η αξία της δημιουργίας οικογενειακού προϋπολογισμού και σωστής οικονομικής διαχείρισης(vid)
Αμετάβλητα και πάλι τα επιτόκια από ΕΚΤ, αλλά φωτογράφησε μελλοντικές μειώσεις
Το καλοσώρισμα της Λαγκάρντ στον Χριστόδουλο Πατσαλίδη-«Καλώς ήρθες, Χριστόδουλε»
Απορρίφθηκαν τέσσερις αγωγές καταθετών της Λαϊκής κατά της Δημοκρατίας για το κούρεμα