Χατζηγιάννης: Αισιοδοξία για το μέλλον του Συνεργατισμού

Το Συνεργατικό Κίνημα έχει πετύχει πολλά στα 105 χρόνια ζωής του και παρόλο που ο δρόμος παραμένει δύσκολος, υπάρχει αισιοδοξία πως τόσο ο Συνεργατισμός όσο και ο τόπος γενικότερα θα ξεπεράσουν τα προβλήματα και θα βαδίσουν ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης, ανέφερε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Νικόλας Χατζηγιάννης.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του ανακαινισμένου κτιρίου Διοίκησης του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού (ΣτΛ), ο κ.Χατζηγιάννης είπε πως "ο Συνεργατισμός ως σύνολο αναβαθμίζει τη λειτουργία του, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική και πιο ευέλικτη, έχοντας πάντοτε στη μέση τους πελάτες και τα μέλη του" και σημείωσε ότι "όραμα μας είναι να μετεξελιχθούμε σε ένα σύγχρονο και διάφανο ευρωπαϊκό συνεργατισμό, κύρια χαρακτηριστικά του οποίου θα είναι ο επαγγελματισμός, η διαφάνεια, η λογοδοσία, η εταιρική διακυβέρνηση και οι βέλτιστες δομές".

Υποδεικνύοντας ότι τα Συνεργατικά σε κάθε πόλη και κάθε κοινότητα αποτέλεσαν το στήριγμα της οικογένειας, της τοπικής επιχείρησης, των νέων ανθρώπων αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, ο κ. Χατζηγιάννης τόνισε ότι ο ρόλος τους δεν έχει αλλάξει και πως "συνεχίζουμε να επενδύουμε στους νέους ανθρώπους και στην παιδεία, να στηρίζουμε τον πολιτισμό, τη δημιουργικότητα του λαού μας, την επιστήμη και την καινοτομία".

"Στο νέο αυτό περιβάλλον ο τόπος χρειάζεται ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ισχυρό Συνεργατισμό και αποστολή και στόχος μας είναι να του δώσουμε αυτήν την επιλογή", ανέφερε, σημειώνοντας πως έχουν ήδη επιτευχθεί πολλά, αλλά ο δρόμος είναι ακόμη δύσκολος.

Εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία του πως "με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως συλλογική προσπάθεια, τόσο εμείς ως Συνεργατισμός αλλά και ο τόπος, μπορούμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες και να βαδίσουμε ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης".

"Η εμπιστοσύνη με την οποία μας αγκαλιάζει η κοινωνία αλλά και η πολιτεία μας δίνει αυτή τη δύναμη να συνεχίσουμε και παραμένουμε αφοσιωμένοι και προσηλωμένοι στις ίδιες αξίες που καθιέρωσαν το Συνεργατισμό στη συνείδηση των Κυπρίων πολιτών και δίνουμε τη νέα προοπτική που χρειάζεται σήμερα ο τόπος και η κοινωνία", συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπείας του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού Τάκης Κουφάρης ανέφερε πως στόχος και έγνοια της νέας Επιτροπείας του Ταμιευτηρίου είναι "να δώσουμε συνέχεια στη μεγάλη και περήφανη ιστορία του", ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα και στην οικονομία της Κύπρου ευρύτερα θα επιτρέψουν την επιστροφή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Συνεργατισμού πίσω στους αρχικούς του ιδιοκτήτες, δηλαδή τα μέλη του.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Κουφάρης ανακοίνωσε την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπείας όπως ανακηρύξει σε Επίτιμο Πρόεδρο της τον Λώρη Λυσιώτη, ο οποίος υπηρέτησε ως Πρόεδρος του ΣτΛ από το 2000 μέχρι το 2014, καθώς επίσης και την ανακήρυξη του Ντίνου Μαστορούδη ως Επίτιμου Προέδρου του Θεάτρου Ριάλτου, το οποίο υπηρέτησε από τη θέση του Προέδρου την ίδια χρονική περίοδο.

Ο κ. Κουφάρης και ο κ. Χατζηγιάννης απένειμαν τις σχετικές πλακέτες με την απόφαση της Επιτροπείας του ΣτΛ, στους δυο τιμώμενους, οι οποίοι με τη σειρά τους εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους.

Χαιρετισμό στα εγκαίνια απηύθυνε και ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος τόνισε πως η πόλη θα είναι δίπλα και πάντα στο πλευρό του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού, το οποίο, όπως υπέδειξε, βρισκόταν πάντα δίπλα στον απλό άνθρωπο.
"Ελάχιστοι από εμάς θα μπορούσαν να κτίσουν ένα σπίτι, να ανοίξουν το μικρό τους κατάστημα ή επιχείρηση ή να σπουδάσουν το παιδί τους, αν δεν υπήρχε το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, ενώ τα σχολεία, οι φιλανθρωπικοί φορείς, οι πολυάριθμοι σύνδεσμοι, οι δήμοι και οι κοινότητες θα ήταν σαφώς φτωχότεροι αν δεν υπήρχε το Ταμιευτήριο με την τεράστια συνεισφορά", ανέφερε ο κ.Χρίστου, προσθέτοντας ότι "η πρόοδος και η ανάπτυξη της πόλης είναι στενά συνυφασμένη και απόλυτα συνδεδεμένη με την ισχύ, το σφρίγος και τη δυναμική παρουσία του Συνεργατικού της Λεμεσού".

Είπε, τέλος, πως το ανακαινισμένο κτίριο θα είναι πάντα εδώ για να θυμίζει τους πρωτοπόρους και ιδεολόγους εργάτες, καταστηματάρχες και βιοτέχνες που ίδρυσαν και στερέωσαν το Συνεργατικό Ταμιευτήριο και θα συμβολίζει τους αγώνες του λαού μας για πρόοδο, ευημερία και προκοπή, "για ένα κόσμο απαλλαγμένο από τους τοκογλύφους και τους εκμεταλλευτές, για την κοινωνία της ανάπτυξης, της ισότητας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόεδρος Αναστασιάδης: Παραμένουμε εντός τροχιάς

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια