Διεθνείς τράπεζες: Ζητούν ρύθμιση για τις εκποιήσεις

"Μετά από μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα και την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών, παρακολουθούμε την κυπριακή οικονομία να ακολουθεί μια πορεία σταδιακής ανάκαμψης από την κρίση" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξένων Τραπεζών στην Κύπρο.

Στη συνέχεια τονίζεται: "Μια κρίση, που ο Κυπριακός λαός έχει υπομείνει και ξεπερνά με θυσίες, αξιοπρέπεια αλλά και ένα αξιοθαύμαστο πνεύμα εργατικότητας. Είναι για αυτούς ακριβώς τους λόγους, που οι θετικές αυτές εξελίξεις δεν πρέπει με κανένα τρόπο να τεθούν σε κίνδυνο λόγω καθυστερήσεων στην νομοθεσία για τις εκποιήσεις. Οι καταθέτες κύριων κυπριακών τραπεζών υπέστησαν κούρεμα και ως εκ τούτου εκφράζουμε την βεβαιότητα ότι οι νομοθέτες της Κύπρου θα διασφαλίσουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ξανά και θα επιτρέψουν έτσι στις κυπριακές τράπεζες που αντιμετωπίζουν θέματα μη εξυπηρετούμενων δανείων, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αποτελεσματικά".

Εξάλλου, ο Σύνδεσμος Διεθνών Τραπεζών σημειώνει: "Άλλωστε, η επαρκής και ισορροπημένη νομοθεσία για τις εκποιήσεις αποτελεί έναν εκ των ακρογωνιαίων λίθων που διασφαλίζουν ότι οι Κυπριακές τράπεζες δεν θα χρειαστούν ποτέ ξανά στήριξη, η οποία πλέον με βάση τους νέους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ESM περιλαμβάνει και την πιθανότητα μερικής συμμετοχής των καταθετών στην διάσωση τραπεζών".

Καταληκτικά τονίζεται: "Με την ψήφιση της  ισορροπημένης νομοθεσίας για τις εκποιήσεις, οι νομοθέτες δεν προστατεύουν τα συμφέροντα των τραπεζών αλλά αυτά των καταθετών και της Κυπριακής οικονομίας εν γένει. Στην Κύπρο αξίζει η ανάκτηση της θέσης της ως μια υγιής και αξιόπιστη οικονομία της Ευρωζώνης και εκφράζουμε την βεβαιότητα ότι όλοι μας θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά σ’ αυτή την κατεύθυνση".

 

Δειτε Επισης

Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή