Pijs: Ανακοινώνει μείωση 1% στα επιτόκια

H Ελληνική Τράπεζα θα προχωρήσει με μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 1%, μόλις έχει ενώπιον της τις τελικές προτάσεις της Κεντρικής Τράπεζας, όπως ανέφερε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Ελληνικής Τράπεζας Bert Pijls.

Στον απόηχο των συναντήσεων της Διοικητού Χρυστάλλας Γιωρκάτζη με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τη μείωση των επιτοκίων, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής Ελληνικής Τράπεζας Bert Pijls ανέφερε ότι η Ελληνική Τράπεζα συντάσσεται με την προσπάθεια της Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το κόστος χρήματος, μέσω της μείωσης των επιτοκίων.

"Χαιρετίζουμε τις προτάσεις, τις οποίες κατέθεσε ενώπιόν μας η Διοικητής της Κεντρικής, τις οποίες βρίσκουμε αξιόλογες και εποικοδομητικές και διαβεβαιώνουμε ότι θα τις υποστηρίξουμε αναμφίβολα".

Όπως ανέφερε ο κ. Pijs, "τους τελευταίους έξι μήνες, προχωρήσαμε σε σταδιακή μείωση των καταθετικών μας επιτοκίων και πριν ένα μήνα εξαγγείλαμε μειωμένα επιτόκια από 3% στη χορήγηση νέων δανείων προς επιχειρήσεις".

Παράλληλα, επισήμανε ότι "παρά τη δημοσιονομική βελτίωση, η κυπριακή οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις. Υποφέρει ακόμη από ρευστοτική ασφυξία, γεγονός το οποίο περιορίζει τις προοπτικές ουσιαστικής επιστροφής στην ανάπτυξη".

Σημείωσε ότι "αυτήν την ανάγκη την αντιλαμβανόμαστε και είμαστε έτοιμοι να σταθούμε αρωγοί.Η Ελληνική Τράπεζα με την άνετη ρευστότητα που διαθέτει, επιθυμεί, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί, να καταστεί πρωταγωνιστής στην προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας".

Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε ότι η Ελληνική Τράπεζα θα προχωρήσει με μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 1%, μόλις έχει ενώπιόν της, τις τελικές προτάσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

"Ως αποτέλεσμα, σημαντικό θα είναι το όφελος που θα προκύψει για όλους τους πελάτες μας με ενυπόθηκα και άλλα δάνεια βασισμένα στο βασικό επιτόκιο της Ελληνικής Τράπεζας . Η επικείμενη μείωση θα δώσει ανάσα στα νοικοκυριά, φθηνότερο χρήμα στις επιχειρήσεις και θα συμβάλει ουσιαστικά στην πραγματική οικονομία."

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)