Bert Pijls: Επίσημα νέος CEO της Ελληνικής

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενέκρινε το διορισμό του κ. Bert Pijls στη θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, όπως αποκάλυψε το InBusinessNews.

Ο κ. Pijls, ο οποίος είχε διοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας στις 7 Νοεμβρίου 2014 στην πιο πάνω θέση, έλαβε την έγκριση των εποπτικών αρχών και από σήμερα Τετάρτη αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντά του. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι ο πρώτος Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής τράπεζας στην Ευρωζώνη, που τυγχάνει του ελέγχου και της έγκρισης του νεοσυσταθέντος Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

Ο κ. Pijls, ολλανδικής καταγωγής, διαθέτει εμπειρία πέραν των 20 ετών στον τραπεζικό τομέα σε έξι διαφορετικές χώρες. Συγκεκριμένα, κατείχε θέσεις στο χρηματοοικονομικό τομέα της Αγγλίας, των Η.Π.Α., της Γερμανίας, της Τσεχίας και του Βελγίου, κυρίως στη Citigroup και στην American Express.

Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της Citigroup EMEA στο Λονδίνο, με καθήκοντα Αναπληρωτή Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή, έχοντας την ευθύνη επανασχεδιασμού των εργασιών της για βελτίωση των δεικτών εξόδων - εσόδων. Προγενέστερα, στη Citigroup διετέλεσε, επίσης, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής στην Egg και Διευθύνων Σύμβουλος Λιανικής Τραπεζικής στην Αγγλία, καθώς επίσης και Διευθυντής Τομέα Ιδιωτών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Τσεχία.

Κατέχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Nijenrode της Ολλανδίας και μεταπτυχιακό στη Διεθνή Διοίκηση από το American Graduate School of International Management (Thunderbird) Phoenix, Arizona. 

Δειτε Επισης

Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος