Ανησυχούν για το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Πάφο

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, ήταν το θέμα εκδήλωσης – συζήτησης που διοργάνωσε το ΕΒΕ Πάφου σε συνεργασία με το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Πάφου.

Κατά την εκδήλωση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,  αναλύθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει η Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα στις επιχειρήσεις με εισηγητή τον Κωνσταντίνο Βραχίμη – Λειτουργό της Διεύθυνσης Τομέα Επιχειρήσεων της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, το πλαίσιο αφερεγγυότητας και οι αλλαγές στους χειρισμούς των μη εξυπηρετούμενων δανείων με εισηγητή τον Τάσο Γιασεμίδη – Διευθυντή/ Συνέταιρο της KPMG.

Ο επιχειρηματικός κόσμος εξέφρασε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του για την λειτουργία του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού συστήματος και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης  των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα σημειώθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης πως πρέπει να διοχετευτούν στην αγορά και στην πραγματική οικονομία τα κεφάλαια που πρόσφατα εξασφάλισαν τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ως και από άλλες Ευρωπαϊκές πηγές άντλησης κεφαλαίων.

Επίσης να απλοποιηθούν οι διαδικασίες χορήγησης δανείων, να διαφοροποιηθούν τα αυστηρά κριτήρια παραχώρησης δανείων ώστε να γίνει πιο βατή η χρηματοδότηση, να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών, και να γίνει σωστός χειρισμός των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς όφελος των Κυπριακών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, ο Πρόεδρος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης και ο Πρόεδρος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Πάφου Στέφανος Στεφάνου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος