Ελληνική: Αλλαγές στο μετοχικό καθεστώς

INBusinessNews  11/12/2014 06:21
Ελληνική: Αλλαγές στο μετοχικό καθεστώς

Ελληνική: Αλλαγές στο μετοχικό καθεστώς

INBusinessNews  11/12/2014 06:21

Την Παρασκευή ολοκληρώνεται η διαδικασία εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης στην Ελληνική Τράπεζα αλλά και η περίοδος προεγγραφής για απόκτηση αδιάθετων μετοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο μεγαλομέτοχοι της τράπεζας Wargaming και Third Point (από 20.3%) εξάσκησαν τα Rights όπως δεσμεύτηκαν αλλά και προχώρησαν σε προεγγραφή για απόκτηση αδιάθετων μετοχών. Το ποσοστό τους ωστόσο δεν πρόκειται να ξεπεράσει το 30% όπως αναφέρεται και στους όρους της έκδοσης.

Η Δήμητρα Επενδυτική, φαίνεται πως άσκησε δικαιώματα ώστε το ποσοστό στην τράπεζα να μείνει πάνω από 10% ενώ η Αρχιεπισκοπή (7.99%), όπως προανήγγειλε και ο προκαθήμενος της, δεν εξάσκησε τα δικαιώματα που της αναλογούσαν (αν και ακόμα δεν έκλεισε η περίοδος).

Η διοίκηση της τράπεζας, θα έχει θεωρητικά στη διάθεση της περίοδο 30 ημερών για να διαθέσει τις μετοχές που αντιστοιχούν στα δικαιώματα που δεν εξασκήθηκαν και δεν καλύφθηκαν κατά την προεγγραφή. Οι πληροφορίες πάντως, θέλουν την όλη διαδικασία να ολοκληρώνεται πριν την περίοδο των γιορτών. Από την αύξηση κεφαλαίου των 221εκ. (213εκ. καθαρά), η οποία εκτός απροόπτου θα είναι επιτυχής, φαίνεται πως θα προκύψουν 2-3 νέοι μέτοχοι στην τράπεζα των οποίων το ποσοστό τους θα ξεπερνά το 5% ενώ δεν αποκλείεται να φτάνει και πέραν του 10% για κάποιες περιπτώσεις.

Πρόκειται τόσο για καθαρά νέους μετόχους όσο και για κάποιους που απέκτησαν σημαντική θέση από πρόσφατες μετατροπές Αξιογράφων στην οποία και έκτισαν. Πάντως, η EBRD που είχε εκφράσει ενδιαφέρον, φαίνεται να μένει εκτός κυρίως για τεχνικούς λόγους.

 

   
 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας