Τρ. Κύπρου: H μεγάλη επιστροφή στο ΧΑΚ

INBusinessNews  08/12/2014 07:08
Τρ. Κύπρου: H μεγάλη επιστροφή στο ΧΑΚ

Τρ. Κύπρου: H μεγάλη επιστροφή στο ΧΑΚ

INBusinessNews  08/12/2014 07:08

Ένα έτος και δέκα μήνες εκτός διαπραγμάτευσης είναι πολύς χρόνος για μια μετοχή και δη αυτής της μεγαλύτερης τράπεζας της Κύπρου, ή αλλιώς της Τράπεζας Κύπρου.  

Οι απαραίτητες εγκρίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουν δοθεί, το μητρώο μετόχων με τα σημερινά δεδομένα έχει καταρτιστεί μέσω τεσσάρων ειδών μετοχών όπως έχουν προκύψει από τις εξελίξεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Την ίδια ώρα πυρετώδεις είναι οι διαδικασίες στα χρηματιστήρια Κύπρου και Ελλάδας για το dual listing (ΧΑΚ και ΧΑ).

Στελέχη του ΧΑΚ εργάζονται αυτές τις μέρες μέχρι αργά το βράδυ, ακόμη και εντός του περασμένου Σαββατοκύριακου, προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά κατά την επανένταξη των τίτλων της Τράπεζας Κύπρου στο χρηματιστήριο. Πάντως, έχει τεθεί ένας αρχικός στόχος για τις 16 Δεκεμβρίου, που τόσο στην Τράπεζα Κύπρου όσο και στο ΧΑΚ θέλουν να πιάσουν.

«Είμαστε σε επαφή και ενημερώνουμε κόσμο από το εξωτερικό. Υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και θεωρώ πως η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου θα δώσει νέα πνοή στη χρηματιστηριακή κίνηση» είναι τα λόγια καλά ενημερωμένης πηγής από τα άνω δώματα του χρηματιστηρίου που μίλησε στο InBusinessNews.

Με ανακοίνωσή του το ΧΑΚ ξεκαθάρισε τα τέσσερα είδη μετοχών όπως έχουν προκύψει από τις εξελίξεις που αφορούν την Τράπεζα Κύπρου από τον Μάρτιο του 2013 κι έπειτα:

(α)    3.873.269.066 κοινές ονομαστικές μετοχές, που έχουν εκδοθεί προς τους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων και άλλων προϊόντων συνέπεια των Διαταγμάτων σε σχέση με την Ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου με Διάσωση με Ίδια Μέσα (Bail- in Decrees)

(β)    5.781.443 κοινές ονομαστικές μετοχές, οι οποίες εκδόθηκαν και παραχωρήθηκαν στους κατόχους χρεωστικών τίτλων μειωμένης εξασφάλισης της Τράπεζας, συνέπεια των Διαταγμάτων σε σχέση με την Ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου με Διάσωση με Ίδια Μέσα (Bail- in Decrees)

(γ)     858.708.764 κοινές ονομαστικές μετοχές, που έχουν εκδοθεί στη Λαϊκή Τράπεζα συνέπεια των Διαταγμάτων Μεταφοράς της Λαϊκής Τράπεζας (Laiki Transfer Decrees) και

(δ)    4.166.666.667 κοινές ονομαστικές μετοχές, που προέκυψαν από την Τοποθέτηση και Ανοικτή Προσφορά (Placing and Open Offer). Η Τοποθέτηση και η Ανοικτή Προσφορά αποτελούν τη Φάση 1 και 2 της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων ημερομηνίας 28 Αυγούστου 2014.

 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας