Τρ. Κύπρου: Αρχίζει η διαδικασία για ακόμα 100εκ.

Στην τρίτη φάση αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου εισέρχεται  η Τράπεζα Κύπρου με το δρομολόγηση Δημόσιας Προσφοράς η οποία αν καλυφθεί πλήρως θα επιφέρει ακόμα €100 εκατ. κεφάλαια.

Οι μετοχές που θα εκδοθούν θα αφορούν το 4,46% του διευρυμένου μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς.

Παράλληλα, η τράπεζα ανακοίνωσε στο επενδυτικό κοινό ότι στις 26 Νοεμβρίου 2014 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο σε σχέση με την Δημόσια Προσφορά και τις αιτήσεις για εισαγωγή και διαπραγμάτευση των Σχετικών Εκδομένων Μη Εισηγμένων Μετοχών και των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η Αίτηση Εισαγωγής που προτίθεται να υποβάλει η Τράπεζα στο ΧΑΚ και ΧΑ αφορά τις Σχετικές Εκδομένες Μη Εισηγμένες Μετοχές της Τράπεζας και αφορά τις:

o    3.873.269.066 Συνήθεις Μετοχές οι οποίες εκδόθηκαν στους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων και άλλων προϊόντων συνέπεια των Διαταγμάτων σε σχέση με την Ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου με διάσωση με ίδια μέσα (Βail in)
o    5.781.443 Συνήθεις Μετοχές οι οποίες εκδόθηκαν και παραχωρήθηκαν στους κατόχους χρεωστικών τίτλων μειωμένης εξασφάλισης της Τράπεζας, συνέπεια των Διαταγμάτων σε σχέση με την Ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου με διάσωση με ίδια μέσα (Βail in)
o    858.708.764 Συνήθεις Μετοχές που εκδόθηκαν στη Λαϊκή Τράπεζα συνέπεια των διαταγμάτων περί πώλησης ορισμένων εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας, και
o    4.166.666.667 Νέων Μετοχών που προέκυψαν από την Τοποθέτηση και Ανοικτή Προσφορά. Η Τοποθέτηση και η Ανοικτή Προσφορά αποτελούν την Φάση 1 και 2 της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας σύμφωνα με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων ημερομηνίας 28 Αυγούστου 2014

Η εισαγωγή των Μετοχών αναμένεται στις ή γύρω στις 16 Δεκεμβρίου 2014 και θα είναι μεταγενέστερη της έναρξης εγγραφών στη Δημόσια Προσφορά που εκτιμάται να λάβει χώρα στις 15 Δεκεμβρίου 2014. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης των Εκδομένων Μη Εισηγμένων Συνήθων Μετοχών θα ανακοινωθεί στο ΧΑΚ και ΧΑ και θα δημοσιευθεί στον Κυπριακό και Ελλαδικό τύπο και θα είναι εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της εισαγωγής των Συνήθων Μετοχών από τα δύο Χρηματιστήρια.

 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου