Πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στο Συνεργατισμό

Οι διάφορες παλιές υποθέσεις δεν θα μείνουν κάτω από το χαλί, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διάταγμα παγώματος  περιουσιακών στοιχείων πρώην στελεχών της Επιτροπείας του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Τραπεζικών Υπαλλήλων.

«Αυτή αποτελεί μια συνέχεια της πολιτικής που εμείς είχαμε ανακοινώσει εδώ και καιρό, δηλαδή της πλήρους διαφάνειας και επιπρόσθετα ότι γυρίζουμε σελίδα», ανάφερε ο κ. Χατζηγιάννης.

 

«Ο Συνεργατισμός, δηλαδή, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το παρελθόν του έτσι ώστε κάποια θέματα επιτέλους να επιλυθούν και  να υπάρξουν απ` εκεί και πέραν, εάν προκύψει, απόδοση ευθυνών. Και την ίδια στιγμή εμείς κοιτάζουμε μπροστά», πρόσθεσε.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη, είναι μια ένδειξη της αποτελεσματικότητας, η οποία αυτή την στιγμή υπάρχει μέσα στο Συνεργατισμό. «Νοιώθουμε και είμαστε σε μια πολύ καλή πορεία και θα αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα είτε είναι επιχειρησιακά, είτε είναι στρατηγικά, είτε είναι θέματα διαφάνειας με τον ίδιο απλό διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο, καθώς εμείς είμαστε ένας καθαρά κυπριακός χρηματοπιστωτικός οργανισμός, οφείλουμε και ακούμε και παίρνουμε τα μηνύματα της κοινωνίας και ανταποκρινόμαστε με μεγάλη ευθύνη και σε θέματα χρηστής διοίκησης», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις, ο κ. Χατζηγιάννης υπενθύμισε παλαιότερη δήλωσή του ότι όπου εντοπίζονται περιπτώσεις αστικών ή ποινικών ευθυνών, αυτές ακολουθούν το δρόμο τους.

«Διάφορες παλιές υποθέσεις, δεν θα μείνουν κάτω από το χαλί και αυτές αντιμετωπίζονται και μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναμένουμε ότι όπου προκύπτει και όπου υπάρχει κάτι  θα ακολουθούμε το δρόμο των αστικών αγωγών και όπου υπάρχουν ποινικές ευθύνες αυτές βρίσκονται ή πάνε στον Γενικό Εισαγγελέα», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου