Δεν λέει η κυβέρνηση τον συγγραφέα έκθεσης για Λαϊκή

Οι συνθήκες και οι αποφάσεις που οδήγησαν στην κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας πρέπει να τύχουν πλήρους και ενδελεχούς διερεύνησης από τις ανεξάρτητες ανακριτικές αρχές του κράτους, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Σχολιάζοντας σημερινό αλλά και προηγούμενα δημοσιεύματα των New York Times, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι κατά καιρούς διάφορες πληροφορίες έχουν περιέλθει στην κατοχή της Κυβέρνησης, αλλά έχουν ετοιμαστεί και σημειώματα που επιβεβαιώνουν «την ανάγκη της ανεξάρτητης, αξιόπιστης αλλά και γρήγορης διερεύνησης των γεγονότων, που είμαστε βέβαιοι πως η Νομική Υπηρεσία διεξάγει με όλες τις διευκολύνσεις που η Κυβέρνηση της έχει ήδη προσφέρει».

Ερωτηθείς ποιός διεξήγαγε την έκθεση που επικαλούνται οι NYT, ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε την απάντησή του και είπε ότι εκείνο που έχει σημασία είναι «τάχιστα, αξιόπιστα, μια ανεξάρτητη αρχή, όπως η Νομική Υπηρεσία, να συνεχίσει και να διεξάγει την έρευνα, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η ιστορία».

Σε ερώτηση αν επιβεβαιώνει ότι η έκθεση βρίσκεται ενώπιον της Κυβέρνησης επανέλαβε ότι «η Κυβέρνηση έχει ενώπιον της πολλές πληροφορίες, πολλά σημειώματα» και είπε ότι η θέση της είναι ότι θα πρέπει όλα αυτά να τύχουν ενδελεχούς, αξιόπιστης και γρήγορης διερεύνησης, «διότι αυτή είναι η απαίτηση και της Κυβέρνησης και της κοινωνίας, να διαλευκανθεί πλήρως και να διαλευκανθούν τα αίτια που οδήγησαν στην κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας».

Κατέληξε, λέγοντας ότι όλα θα πρέπει να διερευνηθούν ενδελεχώς «μέχρι να αποδοθούν ευθύνες και να μάθει ο Κυπριακός λαός την πραγματική αλήθεια».

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας