Τρ. Κύπρου: Νέο δανειακό προϊόν για ΜμΕ

Η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προχωρούν στην εισαγωγή ενός καινούριου σχεδίου χρηματοδότησης των Κυπριακών Επιχειρήσεων κυρίως σε σχέση με την απασχόληση των νέων. Θα διατεθούν συνολικά €66,8εκ. εκ των οποίων τα €50 εκ προέρχονται από την ΕΤΕ και τα €16,8 από την Τράπεζα Κύπρου.

Τα δάνεια αυτά, όπως αναφέρει η τράπεζα, αναμένεται να δοθούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους όσον αφορά στη διάρκεια αποπληρωμής, την περίοδο χάριτος, καθώς επίσης και την πολιτική τιμολόγησης και θα απευθύνεται σε Κυπριακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και εργοδοτούν μέχρι και 3000 υπαλλήλους.

Το καινούργιο σχέδιο έρχεται να προστεθεί στο υφιστάμενο σχέδιο JEREMIE που ήδη προσφέρεται στην αγορά από τον Δεκέμβριο του 2013  και αφορά χρηματοδότηση Μικρών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέχρι €100 χιλιάδων.
Δικαιούχοι είναι τόσο οι υφιστάμενοι πελάτες της Τράπεζας όσο και καινούργιοι ενώ οι δικαιούχες εταιρίες διαχωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τις Μικρομεσαίες οι οποίες εργοδοτούν μέχρι 250 άτομα και τις Επιχειρήσεις ενδιάμεσου μεγέθους οι οποίες εργοδοτούν μεταξύ 250- 3000 άτομα. Το ποσό χρηματοδότησης θα κυμαίνεται μεταξύ €1,5 εκ έως και €12,5 εκ με σταθερό επιτόκιο 4% έως 4.95% και κυμαινόμενο επιτόκιο με βάση το 6μηνο Euribor και προσαύξηση 3.15% - 4,10%.

Στις  εταιρίες που θα πληρούν τα κριτήρια για «Θέσεις εργασίας σε νέους» θα προσφέρεται έκπτωση σε όλα τα είδη των επιτοκίων κατά 0,50%.

Ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής τραπεζικής της ΤΚ , Δρ Χάρης Πουαγκαρέ, δήλωσε:

«Η Τράπεζα Κύπρου με σίγουρα και σταθερά βήματα επανέρχεται στο ρόλο της ως ένας από τους βασικούς στυλοβάτες της κυπριακής οικονομίας . Βρίσκεται και πάλι δίπλα στους πελάτες της για να τους στηρίζει έμπρακτα στα νέα επενδυτικά τους σχέδια. Με νέα χρηματοδοτικά σχέδια στηρίζει τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων και συμβάλει στις συλλογικές προσπάθειες για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.»

 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή κατά Δημοκρατίας για το κούρεμα
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν