Ancoria Bank: Έλαβε τραπεζική άδεια

Την τραπεζική άδεια λειτουργίας απέκτησε η Ancoria Bank από την Κεντρική Τράπεζα και ετοιμάζεται πυρετωδώς για έναρξη εργασιών η οποία προσδιορίζεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Ήδη η τράπεζα έχει υποβάλει ονόματα στην Κεντρική για έγκριση για διευθυντικές θέσεις αλλά και θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο ενώ σε πρώτο στάδιο προγραμματίζεται να λειτουργήσει ένα κατάστημα σε Λευκωσία κι ένα σε Λεμεσό.

«Πρόθεση μας είναι να ξεκινήσουμε με ένα μικρό αριθμό πελατών που θα περιλαμβάνει τόσο Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις όσο και ιδιώτες πελάτες», σχολίασε στο InBusinessNews η Διευθύντρια Ανάπτυξης Υπηρεσιών Ευγενία Χριστοδούλου.

Η κ. Χριστοδούλου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για μία τράπεζα που θα διεκδικήσει συστημικά μερίδια στην αγορά. Η νέα τράπεζα προτίθεται να εργοδοτήσει γύρω στα 60 άτομα προσωπικό, σε πρώτο στάδιο, ενώ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εκμετάλλευση και χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Η υποβολή της αίτησης υποβλήθηκε από την Ancoria Holdings Limited τον Οκτώβριο του 2013. Μερικά από τα κριτήρια που εξετάστηκαν από την Κεντρική αφορούν τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και την εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών και κατευθυντήριων γραμμών που καλύπτουν τη διεξαγωγή τραπεζικών εργασιών.

UPDATE

Μέτοχοι της Ancoria Bank θα είναι, κατά πλειοψηφία, το Sievert Larsson Scholarship Foundation και η Ancoria Ασφαλιστική, εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα ασφαλειών ζωής και είναι εγγεγραμμένη και εδρεύει στην Κύπρο από το 1987 αλλά και αριθμός Κύπριων ιδιωτών.

 

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy