Βγενόπουλος: Θα αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη όσοι με δυσφήμισαν

Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου Πάφου που θέτει εκτός κατηγοριών την πλευράς Βγενόπουλου-Μπουλούτου εξέδωσε ο άλλοτε πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος τονίζει ότι η δικαιοσύνη έλαμψε, ενώ τονίζει παράλληλα πως θα κινηθεί νομικά εναντίον αυτών που για μήνες τον συκοφαντούν.

Η ανακοίνωση
Εξεδόθη σήμερα (σ.σ. η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Πάφου σχετικά με ιδιωτική ποινική αγωγή ενός κατόχου αξιογράφων ο οποίος ισχυριζόταν ότι οι κ.κ. Βγενόπουλος και Μπουλούτας μαζί με άλλα 6 άτομα συνωμότησαν, τον εξαπάτησαν και του απέσπασαν δολίως 108.000 Ευρώ!

Το Δικαστήριο ακύρωσε τα κατηγορητήρια και απήλλαξε όλους τους κατηγορουμένους, καταδίκασε δε την κατηγορούσα πλευρά να πληρώσει και τις δικαστικές δαπάνες τους.  Επίσης, το Δικαστήριο ακύρωσε και τα εντάλματα σύλληψης κατά των Ελλήνων που είχαν εκδοθεί με αναστολή και θα ενεργοποιούντο αν καθοριζόταν τελικά ημερομηνία δίκης και οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίζοντο!

Σχολιάζοντας την απόφαση ο κ. Α. Βγενόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απορίας άξιον πως ο δικηγόρος του κατόχου αξιογράφων κατόρθωσε επί 22 μήνες να συντηρήσει στο Δικαστήριο μια υπόθεση με ανύπαρκτο κατηγορητήριο που προσπαθούσε να ανάγει απλές τραπεζικές πράξεις σε δήθεν ποινικά αδικήματα.  Να σημειωθεί ότι, όταν στις 22 Μαΐου 2014 το Δικαστήριο τον διέταξε να δώσει λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, ισχυρίσθηκε, μεταξύ άλλων γραφικοτήτων, ότι εγώ έκανα διάφορες παράνομες πράξεις από τις εγκαταστάσεις της Τράπεζας στην Λευκωσία μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2010 και τελικώς απεδείχθη ότι κατά το 2010 η πρώτη φορά που ταξίδεψα στην Κύπρο ήταν τον Οκτώβριο!  Φυσικά αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσοι βρήκαν την ευκαιρία να με δυσφημίσουν και να με συκοφαντήσουν με αφορμή αυτήν την ανύπαρκτη υπόθεση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της Δικαιοσύνης».

 

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου