Τραπεζικά χαμόγελα ικανοποίησης

INBusinessNews  23/10/2014 22:17
Τραπεζικά χαμόγελα ικανοποίησης

Τραπεζικά χαμόγελα ικανοποίησης

INBusinessNews  23/10/2014 22:17

Ικανοποίηση στα ψηλότερα δώματα Τράπεζας Κύπρου, Ελληνικής και Συνεργατισμού έφεραν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των τεστ αντοχής που έστειλε το απόγευμα της Πέμπτης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Συνεργατισμός πέρασε με άνεση το τεστ εκμεταλλευόμενος τις ψηλές προβλέψεις 2.3δις ευρώ που έκανε αλλά και τη καλή δουλειά που φαίνεται να έκανε ο σύμβουλος του Blackrock.

H Τράπεζα Κύπρου με ισχυρό ανάχωμα το 1δις της αύξησης κεφαλαίου και τον δείκτη πρωτοβάθμιων κεφαλαίων 15% επίσης δεν θα έχει περαιτέρω ανάγκες. 

Στην Ελληνική, χαρακτηρίζουν τις ανάγκες αμελητέες και κατά 99% κάτω από 100εκ., με τους μεγάλους μετόχους να είναι έτοιμοι για πολλαπλάσια αύξηση αφού το 2015 η τράπεζα ετοιμάζεται για να μπει δυναμικά στο παιχνίδι. Ήδη, οι μεγαλομέτοχοι έχουν άδεια να αυξήσουν το μερίδιο τους μέχρι το 30% του μετοχικού κεφαλαίου και παρά το γεγονός ότι η τράπεζα προετοιμάζει ήδη road shows η έκδοση δικαιωμάτων μπορεί να εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό από τους υφιστάμενους.

Η κυπριακές τράπεζες θα προσπαθήσουν να πάρουν ότι περισσότερο μπορούν και γι’ αυτό και τις επόμενες ώρες θα στείλουν τις απόψεις τους πίσω στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.   

Πρόβλημα δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ούτε η RCB η οποία πρόσφατα επίσης ενίσχυσε τα κεφάλαια της. 

 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας