Ελληνική: Τέλη Οκτωβρίου αποφάσεις για ενίσχυση κεφαλαίου

INBusinessNews  15/10/2014 13:15
Ελληνική: Τέλη Οκτωβρίου αποφάσεις για ενίσχυση κεφαλαίου

Ελληνική: Τέλη Οκτωβρίου αποφάσεις για ενίσχυση κεφαλαίου

INBusinessNews  15/10/2014 13:15

Η Ελληνική Τράπεζα σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 25 και 26 Οκτωβρίου για να εξετάσει, μεταξύ άλλων, θέματα κεφαλαίου καθώς επίσης και τα αποτελέσματα του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας για τους πρώτους 9 μήνες του 2014.

Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, η Ελληνική Τράπεζα θα προχωρήσει με έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης προς τους υφιστάμενους μετόχους της.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποσκοπεί στην υποστήριξη του επιχειρηματικού πλάνου της Ελληνικής Τράπεζας και ταυτόχρονα στην ενίσχυση των Κυρίων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων της Τράπεζας. Τα κεφάλαια αυτά υπόκεινται, μεταξύ άλλων, στην άσκηση Συνολικής Αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου 2014.  

Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η πρόεδρος της Ελληνικής Τράπεζας κα Ειρένα Γεωργιάδου ανέφερε ότι ο ισχυρός ισολογισμός και η άνετη ρευστότητα της Ελληνικής Τράπεζας αποτελούν την πλατφόρμα για την Ελληνική Τράπεζα έτσι ώστε να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη στήριξη και ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.  Η κα. Γεωργιάδου επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ελληνικής Τράπεζας να συνεχίσει να στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας