Josef Ackermann για νέος πρόεδρος της Τρ. Κύπρου

Ισχυρό και ηχηρό όνομα στον χώρο του παγκόσμιου πεδίου των τραπεζών επέλεξε ο αμερικανός, Wilbur Ross, για την προεδρία του ΔΣ της Τρ. Κύπρου.

Ο Ελβετός τραπεζίτης, 66 ετών, Josef Ackermann, διαδέχεται τον Κρίστη Χασάπη στην προεδρία της Τράπεζας Κύπρου και χειρίστηκε ως CEO μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη, τη γερμανική Deutsche Bank.

Όπως αναφέρεται και στο δίκτυο Bloomberg o μεγαλοεπενδυτής και πλέον μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, Wilbur Ross έχει καταλήξει στις προτάσεις που θα κάνει για τη σύνθεση του ΔΣ του Οργανισμού.

Στις 20 Νοεμβρίου όταν και θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου θα προταθούν και τα ονόματα των υπολοίπων ατόμων που προορίζονται για θέσεις στο ΔΣ της τράπεζας. Το νέο συμβούλιο θα περιλαμβάνει ειδικούς επί χρηματοοικονομικών θεμάτων αλλά και σημερινά μέλη που φαίνεται να έχουν τη στήριξη των νέων πλέον μετόχων της Τρ. Κύπρου, απόρροια και της πρόσφατης αύξηση κεφαλαίου.

Ο Wilbur Ross θα είναι μέλος του νέου ΔΣ και μάλιστα θα κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου μαζί με το σημερινό αντιπρόεδρο

Τα ονόματα που προωθούνται για το νέο ΔΣ της Τρ. Κύπρου
Dr. Josef Ackermann, πρώην CEO της Deutsche Bank. Ο Ελβετός τραπεζίτης προορίζεται για τη θέση του προέδρου του ΔΣ, με την καριέρα του να καθηλώνει και βεβαίως να κερδίζει αρχικά την εμπιστοσύνη μετόχων και αγορών και στη συνέχεια υπαλλήλων και φυσικά των πελατών της Τρ. Κύπρου.
Arne Berggren, προτάθηκε για να συμμετάσχει στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου από την EBRD.
Maksim Goldman, διευθυντής Στρατηγικών Έργων στο ρωσικό επενδυτικό όμιλο Renova.
John Hourican, ο σημερινός CEO της Τράπεζας Κύπρου θα συμμετάσχει και στο ΔΣ του ομίλου.
Χριστάκης Πατσαλίδης, οικονομικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου
Wilbur Ross, πρόεδρος του ομίλου WL Ross & Co και μεγαλομέτοχος στην Τράπεζα Κύπρου.
Μιχάλης Σπανός, πρώην μέλος στο ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας και στέλεχος επιχειρήσεων στη χώρα.
Vladimir Strzhalkovskiy, ο σημερινός αντιπρόεδρος του ΔΣ της Τρ. Κύπρου
Ιωάννης Ζωγραφάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Οργανισμού.
Μάριος Καλοχωρίτης, διευθυντικό στέλεχος στην Τράπεζα Κύπρου.

Μάλιστα, οι πρόθεση των νέων μετόχων είναι να ορίσουν πέραν του κ. Acermann ως πρόεδρο και τους Ross και Strzhalkovskiy ως αντιπροέδρους.  

Η dream team που έχει ανάγκη η τράπεζα αλλά και η Κύπρος
Από τις 20 Νοεμβρίου κι έπειτα, όταν τα πιο πάνω ονόματα θα εγκριθούν από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, ο οργανισμός πραγματικά θα γυρίσει σελίδα.

Η καριέρα και οι κινήσεις των ατόμων που προωθούνται για να συμμετάσχουν στο ΔΣ του Οργανισμού σε συνδυασμό με τα στελέχη που διατηρούνται στο συμβούλιο αποτελούν πειστικές απαντήσεις προς μετόχους και αγορές για την κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσει η Τράπεζα Κύπρου.

Σε μια διεθνοποιημένη αγορά υπηρεσιών και διεκπεραίωσης υψηλού επιπέδου τραπεζικών εργασιών η Τράπεζα Κύπρου θα πρέπει να ανταγωνιστεί σκληρά ξένες αλλά και κυπριακές τράπεζες εντός συνόρων, την ώρα που οι προκλήσεις απαιτούν καλές πρακτικές με διεθνή πρότυπα που κουβαλούν μαζί τους οι νέοι σύμβουλοι του νέου ΔΣ.

Το νέο ΔΣ λόγω του ειδικού βάρους που μεταφέρουν τα άτομα που θα το αποτελέσουν θα κερδίσει περίοδο «χάριτος» τόσο από τον οικονομικό και πολιτικό κόσμο της Κύπρου όσο και από τους χιλιάδες πελάτης της Τράπεζας Κύπρου. Στη συνέχεια θα πρέπει να δώσει πειστικές και ισχυρές απαντήσεις για τις προθέσεις των χειρισμών του.

Το μεγάλο διακύβευμα της Τρ. Κύπρου είναι να καταφέρει να απεγκλωβιστεί από τo βάσανο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του απλού κόσμου αλλά και των αγορών. Ένας μεγάλος, ισχυρός και διαφανής χρηματοοικονομικός οργανισμός είναι απαραίτητος στην κυπριακή οικονομία. Οι νέοι μέτοχοι και κυρίως τα νέα μέλη του ΔΣ θα πρέπει να αποδείξουν πως οι εμπειρίες και η βαθιά γνώση τους για τις τράπεζες και τις αγορές θα βοηθήσουν τον Οργανισμό να εξέλθει των σημερινών αδιεξόδων που προκλήθηκαν αφενός από την οικονομική κρίση και αφετέρου από τις «αμαρτίες» του παρελθόντος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο Ελβετός τραπεζίτης

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy